ΔΝΤ: Τους επόμενους μήνες η συζήτηση για τα μέτρα του ’19


14-03-2018 8:36

Όχι μόνο δεν διέψευσε πως το ΔΝΤ ζητά επιτακτικά μείωση του αφορολόγητου και νέο τσεκούρι στις συντάξεις από το 2019 αλλά εκπρόσωπος του Ταμείου “απείλησε” πως… οι συζητήσεις για τα μέτρα που έρχονται θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες!

Και το έκανε όταν του ζητήθηκε σχόλιο για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με το οποίο το ΔΝΤ δυναμιτίζει τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις και απαιτεί τόσο την μείωση του αφορολόγητου από το 2019, όσο και την ταυτόχρονη περικοπή των συντάξεων και το πάγωμα των αντιμέτρων.

Το ΔΝΤ θέλει… μέτρα

«Το ΔΝΤ παραμένει προσηλωμένο στην εφαρμογή των πολιτικών του προγράμματος και στην διευθέτηση του ελληνικού χρέους», ανέφερε εκπρόσωπος του Ταμείου.

Πρόσθεσε πως «οι δύο προϋποθέσεις αυτές περί μεταρρυθμίσεων και ελάφρυνσης χρέους αποτελούν πάγια θέση του Ταμείου εδώ και καιρό και μόνο με την εκπλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η ενεργοποίηση του προγράμματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του, το ΔΝΤ αναμένει πως «οι συζητήσεις για τις δημοσιονομικές προοπτικές και τις πολιτικές για το 2019 θα αρχίσουν με την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους τους επόμενους μήνες, όπως έχει συμφωνηθεί».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ