Ιωάννινα: Καθάρισαν τη φωλιά των πελαργών και… τους περιμένουν


11-03-2018 14:43

Μια επιχείρηση πέρα απο τις συνηθισμένες έκανε το πρωί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων, προκειμένου να καθαριστεί και να επιδιορθωθεί η φωλιά του πελαργού στο μιναρέ του τεμένους της Καλούτσιανης, που αναμένεται όπως κάθε χρόνο να καταφθάσει τις επόμενες μέρες με το “ταίρι”του και να να φωλιάσει στο “σπιτικό” του, σηματοδοτώντας τον ερχομό της Ανοιξης.

Το ειδικό γερανοφόρο της όχημα της Π.Υ κατάφερε να προσεγγίσει τη φωλιά των φτερωτού «ενοίκου» με το συνεργείο να απομακρύνει φερτά υλικά που άφησε πίσω του ο χειμώνας και να προχωρήσει παράλληλα σε όλες τις απαραίτητες επιδιορθώσεις.

Οι κάτοικοι της συνοικίας στο Τζαμί της Καλούτσιανης κάθε χρόνο αναμένουν με ανυπομονησία την άφιξη του πελαργού, ο οποίος μετά ο μακρινό του ταξίδι αναμένεται και καταφθάσει τις επόμενες μέρες για να παραμείνει έως και τον Οκτώβρη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν απο 2 χρόνια συνέπεσε η μέρα καθαρισμού της φωλιάς με την άφιξη του συμπαθέστατου πτηνού…

 

Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η «επιχείρηση» πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Ιωαννιτών, ενώ κατά τη διάρκειά της απαγορεύτηκε η στάση και στάθμευση επι της οδού Φαναρίου Σεραφείμ για λόγους ασφαλείας των πεζών.

Τα Ιωάννινα είναι πλέον πανέτοιμα να υποδεχθούν τους συμπαθέστατους φτερωτούς επισκέπτες της Ανοιξης, με το πεντακάθαρο και φιλόξενο «σπιτικό» τους να τους περιμένει!

Πηγή: epirus-tv-news