Συρία: Δεν "χαμπαριάζει" από εκεχειρία το Ιράν – "Θα συνεχίσουμε κανονικά τις επιθέσεις"


25-02-2018 18:17

Ούτε το Ιράν φαίνεται να λαμβάνει υπ" όψιν του την απόφαση του ΟΗΕ για 30 ημέρες εκεχειρία στην Συρία. Όπως ανακοίνωσε η Τεχεράνη, θα συνεχίσει κανονικά τις επιθέσεις ενάντια στους “τρομοκράτες”, στο πλευρό φυσικά της κυβέρνησης Άσαντ.

«Όπως αναφέρει (η απόφαση), ζώνες της περιφέρειας της Δαμασκού που είναι στα χέρια τρομοκρατών δεν περιλαμβάνονται στην κατάπαυση του πυρός και οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του συριακού στρατού θα συνεχιστούν εκεί», δήλωσε ο αρχηγός των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Μοχαμάντ Μπαγερί, όπως μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

«Σεβόμαστε την απόφαση αυτή (του ΟΗΕ), που είναι μια διεθνής απόφαση (…) και η συριακή κυβέρνηση τη σέβεται επίσης», πρόσθεσε ο στρατηγός Μπαγερί.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «το συριακό έδαφος πρέπει να εκκαθαριστεί από τρομοκρατικές οργανώσεις μέσα στους προσεχείς μήνες ώστε οι Σύροι να μπορέσουν να ζήσουν με ηρεμία».

Το συριακό καθεστώς χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τους τζιχαντιστές, αλλά και τους αντάρτες που υποστηρίζονται από τη Δύση.

Το Ιράν υποστηρίζει πολιτικά, οικονομικά και στρατιωτικά το συριακό καθεστώς στέλνοντας επιτόπου ιρανούς, αλλά επίσης αφγανούς και πακιστανούς «στρατιωτικούς συμβούλους» και «εθελοντές» για να βοηθήσουν τον συριακό στρατό.

Πηγή: www.newsit.gr