Καιρός: Χιόνισε σε Φθιώτιδα, Ευρυτανία – Συναγερμός για τον "φουσκωμένο" Σπερχειό – Κατολίσθηση στην Ε.Ο. Λαμίας – Καρπενησίου


25-02-2018 11:08

– Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

– Χιόνια στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, καθώς επίσης και στην Ευρυτανία

– Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στη Φθιώτιδα για τον Σπερχειό

– Ξανά προβλήματα στον Σταυρό από την κακοκαιρία

Άστατος είναι ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ να παραμένει σε ισχύ.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν σήμερα είναι: Τα νησιά του Ιονίου, η Ηπειρος, η δυτική και κεντρική Μακεδονία η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος.

Τη Δευτέρα, εκτός από τις παραπάνω περιοχές τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε όλη την υπόλοιπη χώρα. Τα φαινόμενα που θα είναι ιδιαίτερα έντονα από το απόγευμα και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Πυκνό χιόνι θα πέσει σε όλα τα ορεινά.

Πιο αναλυτικά:

– Την Κυριακή στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς – πάνω από τα 700 μέτρα. Επίσης, της Θεσσαλίας – πάνω από τα 500 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας πάνω από τα 300 μέτρα.

-Την Δευτέρα και την Τρίτη τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Θράκης με ενδεικτικό υψόμετρο τα 200 μέτρα και της δυτικής και κεντρικής στερεάς με ενδεικτικό υψόμετρο τα 400 με 600 μέτρα.

Χιόνια σε Φθιώτιδα και Ευρυτανία

Αργά το βράδυ του Σαββάτου χιόνισε στα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας, καθώς επίσης και στην Ευρυτανία.

Μέχρι και νωρίς το πρωί της Κυριακής η κυκλοφορία από τον Τυμφρηστό και πάνω, μέχρι τη σήραγγα, γινόταν με αλυσίδες, ωστόσο ο δρόμος καθαρίστηκε και η κυκλοφορία πλέον γίνεται κανονικά.

Χωρίς αλυσίδες και η πρόσβαση στο Χιονοδρομικό στο Βελούχι, ωστόσο οι οδηγοί που θα κινηθούν στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο της Ευρυτανίας και της Φθιώτιδας, καλό θα είναι να έχουν μαι τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

Χιόνι έπεσε χθες βράδυ και μέσα στο Καρπενήσι, όμως η πρωινή βροχούλα το «πήρε», όπως μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος της Ευρυτανικής πρωτεύουσας.

Συναγερμός για τον Σπερχειό

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στη Φθιώτιδα για τον Σπερχειό που για μια ακόμη φορά έχει «θυμώσει» μετά τις τελευταίες έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή μας.

Ενδεικτικά η γέφυρα στο Καστρί έκλεισε για μία ακόμη φορά αφού το ποτάμι έγλειψε και πάλι τα όρια του αγροτικού δρόμου. Το ποτάμι παρουσιάζεται φουσκωμένο στη συγκεκριμένη περιοχή, καθώς πιο ψηλά η «τροφοδοσία» του από νερό ήταν πιο περιορισμένη, συνέπεια της χιονόπτωσης στον Τυμφρηστό και στα Βαρδούσια.

Νέα κατολίσθηση στο Σταυρό

Το πρωί του Σαββάτου σημειώθηκε νέα κατολίσθηση στην εθνική οδό Λαμίας Καρπενησίου, στο ύψος της αερογέφυρας, μετά τον Σταυρό.

Για δύο περίπου ώρες μηχάνημα της Περιφέρειας, προσπαθούσε να καθαρίσει το οδόστρωμα στην περιοχή του Σταυρού πριν την αερογέφυρα, όπου ξανά ο λόφος βρέθηκε μέσα στον δρόμο.

Χρειάστηκε και η βοήθεια της Πυροσβεστικής για να πλύνει το οδόστρωμα ώστε να μην είναι επικίνδυνη η διέλευση των οχημάτων.

Είναι η 2η φορά μέσα σε λίγες ημέρες που παρουσιάζεται τόσο έντονη κατάπτωση του εδάφους στο συγκεκριμένο σημείο και πλέον οι αρμόδιες υπηρεσίες περιμένουν να βελτιωθεί ο καιρός ώστε να ξεκινήσουν εργασίες κατασκευής τοιχίου συγκράτησης των χωμάτων.

Πηγές: tvstar, Lamiareport

Πηγή: www.newsit.gr