Τζανακόπουλος για Novartis: Η αντιπολίτευση θέλει να χαθεί η ουσία γι αυτό επιμένει στα διαδικαστικά


22-02-2018 22:44

Την άποψη ότι η αντιπολίτευση επιδιώκει να χαθεί η ουσία της υπόθεσης Novartis, γι αυτό επιμένει σε διαδικαστικά θέματα, εξέφρασε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στην ΕΡΤ, η συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για την Novartis αποτελούσε το μοναδικό θεσμικό βήμα που μπορούσε να γίνει από τη μεριά του κοινοβουλίου, ώστε ακριβώς να μην υπάρξει καμία απολύτως «σκιά»

Αποκρούοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για τις διαδικασίες, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε ότι «το γεγονός ότι η αντιπολίτευση επέμεινε στη διαδικασιολογία ήταν ένας τρόπος για να αποφύγει ακριβώς την ουσιαστική πολιτική συζήτηση για τα ζητήματα που θίγονται αυτές τις μέρες με επίκεντρο το σκάνδαλο Novartis και τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι κυβερνήσεις έως το 2015.

«Αυτό που είπαμε από την αρχή, ήταν ότι θα ακολουθήσουμε όλες τις θεσμικές διαδικασίες», είπε, τονίζοντας πως δεν καταλαβαίνει ποια είναι η θεσμική παρατυπία που καταλογίζει η αντιπολίτευση στην κυβέρνηση.

«Θεσμικά ατοπήματα είναι οι απειλές εναντίον μαρτύρων»

Στον αντίποδα, υπογράμμισε ότι «θεσμικά ατοπήματα είναι οι απειλές εναντίον μαρτύρων, οι μηνύσεις κατά δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, η προσπάθεια εκφοβισμού και άμεσης παρέμβασης στη δικαιοσύνη και τίποτε από αυτά δεν έχει κάνει η κυβέρνηση…Όλα αφορούν την αντιπολίτευση και πολύ συγκεκριμένα πρόσωπα που αρχίζουν να διεκδικούν ξανά ηγετικούς ρόλους», τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, σημείωσε ότι «δεν υπάρχει κανένα τέτοιο σενάριο (σ.σ. για πρόωρες εκλογές) και πως «βασικός μας στόχος είναι η έξοδος της χώρας από τη μνημονιακή επιτροπεία, που φαίνεται να πηγαίνει αρκετά καλά με βάση τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και των διεθνών σχέσεων της χώρας και το σύνολο της στρατηγικής μας καθορίζεται από τον μεταμνημονιακό ορίζοντα». «Δεν έχουμε κανέναν λόγο να πάμε σε εκλογές πριν από τη λήξη της 4ετίας» τόνισε.

«Επιμένουμε στη γραμμή της εξόδου χωρίς γραμμή προληπτικής στήριξης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ως προς τα ελληνοτουρκικά, προανήγγειλε ότι αύριο στις Βρυξέλλες όπου πραγματοποιείται η Σύνοδος Κορυφής, θα γίνουν πάρα πολλές συναντήσεις, και το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας θα βρεθεί στο επίκεντρο της ατζέντας, και του Έλληνα πρωθυπουργού, και του κ. Αναστασιάδη».

Πηγή: www.newsit.gr