Σπυράκη: Η ΝΔ έχει πει από την αρχή "ναι" σε προανακριτική για την Novartis


21-02-2018 20:59

«Εμείς είπαμε εξ’ αρχής ναι στην Προκαταρκτική. Είναι σαφές ότι θέλουμε να τεθεί το ζήτημα στην ουσία του», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη,

Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, επεσήμανε πως από την κυβέρνηση «υπάρχει μια σαφής και προφανής σκοπιμότητα, να σπιλωθούν πολιτικά στελέχη προερχόμενα από τη Ν.Δ.».

Στην συνέντευξή της, η κ Σπυράκη, αφού ζητά από την κυβέρνηση «να μην παρεμβαίνει στην Δικαιοσύνη και μάλιστα απροσχημάτιστα», υποστηρίζει ότι «είναι πολύ σοβαρός ο κίνδυνος – και προειδοποιούμε, έχοντας ακριβώς γνώση, για το πόσο προβληματικό είναι – η χώρα να καταταγεί στην κατηγορία της Πολωνίας. Τι σημαίνει αυτό, και γιατί κινδυνεύουμε να πάμε εκεί; Η Πολωνία παραβίασε καταστάσεις που αφορούσαν το Κράτος δικαίου, με μια σειρά κινήσεις της κυβέρνησης, να δείχνουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ , στην ίδια συνέντευξή της τονίζει «Θέλουν ή όχι Προκαταρκτική Επιτροπή; Θέλουν ή όχι να έρθουν όλα στο φως; Θέλουν ή όχι, να εξεταστούν τα πάντα; Θα πρέπει να βάλουν το ερώτημα όπως διατυπώνεται από την πρόταση της πλειοψηφίας. Κι εκεί η Ν.Δ. λέει ναι. Από κει και πέρα να ξέρετε, όμως, πως οποιαδήποτε και αν είναι η εξέλιξη, εφόσον συσταθεί Προκαταρκτική Επιτροπή, δηλαδή προανακριτική, η Ν.Δ. θα είναι εκεί. Η Ν.Δ. θα συμμετάσχει. Και η Ν.Δ. έχει τοποθετηθεί εξ’ αρχής ότι θέλει να έρθουν όλα στο φως. Και τότε θα δούμε πόσο βάσιμο ήταν όλο αυτό και ποια χαρακτηριστικά έχει αυτή η υπόθεση».

Πηγή: www.newsit.gr