Εφιάλτης στην Μοζαμβίκη: "Βουνό" από σκουπίδια έθαψε 7 σπίτια. 17 νεκροί


19-02-2018 17:23

Φριχτό θάνατο βρήκαν 17 άνθρωποι στην Μοζαμβίκη, όταν καταπλακώθηκαν από ένα “βουνό” σκουπιδιών που κατέρρευσε εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που “έθαψε” 7 σπίτια.

Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Δευτέρας (19.02.2018) στη φτωχογειτονιά Χουλένε που απέχει περίπου 10 χιλιόμετρα από το κέντρο του Μαπούτο.

Οι παράγκες είχαν χτιστεί παράνομα στη χωματερή και οι αρχές είχαν ζητήσει από τους ενοίκους τους να φύγουν από το επικίνδυνο σημείο, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 17 πτώματα. Φοβόμαστε ότι θα υπάρχουν και άλλα θύματα. Θα συνεχίσουμε να ψάχνουν κάτω από τον σωρό των απορριμάτων» είπε μια δημοτική σύμβουλος της περιφέρειας Κα Μαβότα, η Ντεσπεντίντα Ρίτα.

«Μένω εδώ γιατί δεν έχω πού αλλού να πάω» εξήγησε μια κάτοικος της παραγκούπολης, η Μαρία Χούο.

«Εδώ και δέκα χρόνια η χωματερή θα έπρεπε να έχει κλείσει γιατί έχει γεμίσει, αλλά συνεχίζουν να πετούν εδώ τα απορρίματα», κατήγγειλε από την πλευρά της μια άλλη γυναίκα, η Τερέζα Μάνγκε.

Οι βροχές που πλήττουν από την Κυριακή το Μαπούτο προκάλεσαν επίσης πλημμύρες και ζημιές σε δρόμους και κατοικίες στην πρωτεύουσα.

Πηγή: www.newsit.gr