Φλόριντα: Ανατριχιαστικές μαρτυρίες μαθητών – "Ακούγαμε τα βήματά του έξω από την αίθουσα ενώ πυροβολούσε"


15-02-2018 21:26

Συγκλονιστικές είναι οι μαρτυρίες όσων επέζησαν από την δολοφονική μανία του 19 χρονου στο σχολείο της Φλόριντα. Αίματα και πτώματα παντού, φωνές ουρλιαχτά, και αγωνιώδη μηνύματα από τις οικογένειες των μαθητών, είναι αυτό που συνέθεσαν το σκηνικό του απόλυτου πανικού.

Όσοι έζησαν τον απόλυτο τρόμο στο λύκειο του Πάρκλαντ στην Φλόριντα, περιγράφουν τα όσα έζησαν εκείνη την στιγμή και την αγωνία που πέρασαν οι δικοί τους άνθρωποι.

«Ο πατέρας μου ήθελε να του στείλω έστω και ένα γράμμα»

Νικόλ Σουάρεζ ήταν μια από αυτές που κατάφεραν να επιζήσουν από το μακελειό στο Λύκειο της Φλόριντας. Ωστόσο φοβάται να επιστρέψει στο σχολείο της.

Δεν θα ξεχάσει ποτέ εκείνες τις ώρες που ο πατέρας της την εκλιπαρούσε να επικοινωνήσει μαζί του. Να του πει ότι είναι ζωντανή, να του στείλει ένα μήνυμα όπου απλά «θα είχε γράψει μονάχα ένα γράμμα».

Όταν ο Νίκολας Κρουζ, ηλικίας 19 ετών, άνοιξε πυρ εναντίον των μαθητών του παλιού του σχολείου, η Νικόλ αναζήτησε καταφύγιο μαζί με μια φίλη της σε μια τάξη.

«Κολλήσαμε τα κορμιά μας στον τοίχο, ήμασταν περίπου 40 παιδιά εκεί μέσα.. όλοι είχαμε πανικοβληθεί. Όλοι τηλεφωνούσαν στους γονείς τους, στην αστυνομία» αφηγείται το κορίτσι στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Μόλις είχαν πάρει μέρος σε άσκηση για φωτιά!

Το ίδιο πρωί είχαν πάρει μέρος σε μια άσκηση για την περίπτωση που σημειωνόταν πυρκαγιά, ενώ στις αρχές του έτους οι περίπου 3000 μαθητές του σχολείου είχαν ενημερωθεί ότι θα γινόταν άλλη μια άσκηση, χωρίς προειδοποίηση.

Το σενάριο θα ήταν ότι στο σχολείο τους θα σημειωνόταν μια ένοπλη επίθεση. Οι συνθήκες, όπως τους είχαν εξηγήσει, θα ήταν άκρως ρεαλιστικές με στόχο να προετοιμαστούν τα παιδιά επαρκώς. Επομένως, πολλοί ήταν εκείνοι που αρχικά σκέφτηκαν ότι επρόκειτο για άσκηση. Σύντομα, ωστόσο, η βροχή από σφαίρες και τα ουρλιαχτά θα τους έπειθαν για το αντίθετο.

«Τον ακούγαμε να πυροβολεί»

«Άρχισα να περπατώ στον διάδρομο και να ακούω «μπαμ, μπαμ, μπαμ». Κατόπιν είδα τους άλλους να τρέχουν προς τα εμένα φωνάζοντας «Γύρνα πίσω!». Όλοι τους προσπαθούσαν να μπουν στις τάξεις τους» θυμάται η Νικόλ.

«Ψελλίζαμε «Θεέ μου», διότι μπορούσαμε να τον ακούσουμε να περπατάει πίσω από την πόρτα μας. Πυροβολούσε, στην κυριολεξία… Ένας καθηγητής που σκοτώθηκε, είχε μπει σε μια τάξη λίγο πιο κάτω από τη δική μας όταν τον πυροβόλησε».

Κραυγή αγωνίας στους γονείς της

Με τον πανικό να την έχει καταβάλει, η Νικόλ γράφει στους γονείς της. Στέλνει μηνύματα με το κινητό της τηλέφωνο..

«Τηλεφωνείστε στην αστυνομία, σημειώνονται πυροβολισμοί στο σχολείο». Κατόπιν «μη μου τηλεφωνήσετε» και «σε αγαπώ», γράφει η έφηβη διευκρινίζοντας ότι έχει καταφύγει στον τρίτο όροφο του σχολείου. Μετά, σταματάει κάθε επικοινωνία.

Σε απόγνωση ο πατέρας της τη «βομβαρδίζει» με μηνύματα, χωρίς να παίρνει καμία απάντηση:

«Μείνε κρυμμένη, μην κινείσαι καθόλου».

«Είσαι μόνη;»

«Νικόλ, είσαι καλά;»

«Σε παρακαλώ απάντησέ μου!».

«Νικόλ, πού βρίσκεσαι;»

«Σε παρακαλώ γράψε μου κάτι για να ξέρω ότι είσαι καλά»

«Έστω ένα γράμμα»

«Είμαι μόνο 15 ετών!»

Η μητέρα της Μέιβι Ρουμπιάνο περιγράφει τις στιγμές αγωνίας που έζησε. Δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της. «Προσπαθούσα ξανά και ξανά να επικοινωνήσω με εκείνη, δεν απαντούσε στα μηνύματά μου. Ένιωθα τόση αγωνία».

«Δεν ένιωθα τα πόδια μου»

Με τους γονείς της να προσπαθούν μάταια να επικοινωνήσουν με εκείνη, η Νικόλ άρχισε να μην νιώθει τα πόδια της, καθώς ήταν για πολλή ώρα κουλουριασμένη. Όταν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων SWAT ανακάλυψαν τα παιδιά και τους εξήγησαν ότι θα τους απομακρύνουν σε ομάδες των 10 ατόμων, η Νικόλ ήταν μεταξύ των πρώτων.

«Μην κοιτάζετε. Τρέξτε, μην σταματήσετε να τρέχετε ό,τι κι αν γίνει» τους παρότρυνε ένας αστυνομικός. Εκείνη δεν τον άκουσε και έριξε μια ματιά γύρω της.

«Είδα πτώματα, δεν ήξεραν εάν ήταν ζωντανοί ή νεκροί…».

Αφού επέστρεψε στο σπίτι της, δεν κατάφερε να κοιμηθεί.

«Προφανώς, θα νιώθω φόβο. Είμαι μόλις 15 ετών! Κανείς δεν αναμένει να του συμβεί κάτι τέτοιο. Από το πουθενά».

Πηγή: www.newsit.gr