ΗΠΑ: Κυρώσεις εναντίον των "Ρώσων ολιγαρχών" προανήγγειλε ο Μνούτσιν


14-02-2018 23:02

Σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν οι κυρώσεις που θα επιβληθούν οι κυρώσεις σε εύπορους Ρώσους, ως αντίποινα για την ανάμειξη της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν.

«Εργαζόμαστε ενεργά για αυτές τις κυρώσεις», δήλωσε ο Μνούτσιν ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Γερουσίας κατά τη διάρκεια μιας προγραμματισμένης ακρόασης για θέματα προϋπολογισμού. «Θα πρέπει να τις αναμένετε στο εγγύς μέλλον».

Μέλη του Αμερικανικού Κογκρέσου ενέκριναν – σχεδόν ομόφωνα – το περασμένο καλοκαίρι νέες κυρώσεις εις βάρος της Ρωσίας, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, που επιθυμεί την οικοδόμηση στενότερων σχέσεων με την Μόσχα και είχε εναντιωθεί στο νομοσχέδιο, να το υπέγραφει απροθύμως τον Αύγουστο.

Όπως το απαιτεί η νομοθεσία, το υπουργείο Οικονομικών στα τέλη Γενάρη έδωσε στη δημοσιότητα μια λίστα Ρώσων ολιγαρχών που έχουν στενές σχέσεις με το Κρεμλίνο, και μπορεί να τιμωρηθούν με κυρώσεις, καθώς και ένα εμπιστευτικό παράρτημα που εστάλη αποκλειστικά στο Κογκρέσο.

Πηγή: www.newsit.gr