Πέθανε ο πρίγκιπας Ερρίκος της Δανίας


14-02-2018 20:01

Έφυγε από τη ζωή, ο πρίγκιπα Ερρίκος της Δανίας, ο σύζυγος της βασίλισσας Μαργαρίτας.

Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε την θλίψη!

Ο γαλλικής καταγωγής σύζυγος της βασίλισσας Μαργαρίτας νοσηλευόταν από τα τέλη Ιανουαρίου , όπως αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

«Η Βασιλική Υψηλότητα Πρίγκιπας Ερρίκος πέθανε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου στις 23.18″ στον πύργο του Φρέντενσμποργκ», τη βασιλική κατοικία που βρίσκεται 40 χλμ. βορείως της πρωτεύουσας της Δανίας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που διευκρινίζει ότι την ώρα εκείνη ο 83χρονος πρίγκιπας είχε δίπλα του τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους.

Ο βασιλικός οίκος της Δανίας είχε ανακοινώσει το πρωί χθες, Τρίτη, ότι ο πρίγκιπας που νοσηλευόταν από την Κυριακή 28 Ιανουαρίου στο Rigshospital στην Κοπεγχάγη με καρκίνο στον αριστερό πνεύμονα και πνευμονική λοίμωξη , επέστρεψε στο σπίτι του “για τις τελευταίες στιγμές της ζωής του”.

Ο Ερρίκος (Ανρί Μαρί Αντρέ ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά) γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1934 στην Ταλάνς, κοντά στο Μπορντό, στη νοτιοδυτική Γαλλία. Ο κόμης παντρεύτηκε τον Ιούνιο του 1967 τη διάδοχο του θρόνου της Δανίας Μαργκρέτε, η οποία ενθρονίστηκε τον Ιανουάριο του 1972.

Ο Ερρίκος, ο οποίος αποχώρησε από τα επίσημα βασιλικά καθήκοντα τον Ιανουάριο του 2016, ουδέποτε έλαβε τον τίτλο του βασιλιά της Δανίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2016, τα Ανάκτορα ανακοίνωσαν ότι ο πρίγκιπας έπασχε από άνοια, της οποίας η νόσος Αλτσχάιμερ είναι η συχνότερη μορφή. Η ακριβής διάγνωση δεν έγινε γνωστή.

Πέρυσι, τα Ανάκτορα έκαναν γνωστό ότι ο πρίγκιπας Ερρίκος αρνείτο μετά το θάνατό του να ταφεί δίπλα στη σύζυγό του στη βασιλική νεκρόπολη του Καθεδρικού Ναού του Ροσκίλντε, όπως κατά παράδοση κάνουν τα βασιλικά ζευγάρια.

Στην αναγγελία του θανάτου του, τα Ανάκτορα δεν ανέφεραν που θα γίνει η κηδεία.

Πηγή: www.gossip-tv.gr