Πηγές ΝΔ: Ο Μητσοτάκης δεν θα πάει σε καμία άτυπη ενημέρωση για το Αιγαίο.


14-02-2018 14:03

Τέλος πριν καν… ξεκινήσουν καλά καλά βάζει η Νέα Δημοκρατία στα σενάρια περί ενδεχόμενης συνάντησης ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Πάνο Καμμένο για το Αιγαίο.

Ο υπουργός Άμυνας σε επικοινωνία του με τον τομεάρχη Άμυνας της ΝΔ Βασίλη Κικίλια, τον ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στο Αιγαίο. Ο Πάνος Καμμένος διεμήνυσε πως είναι στη διάθεση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να τον ενημερώσει.

Τόσο ο Πάνος Καμμένος όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν στο Μόναχο για την 54η Διάσκεψη για την Ασφάλεια.

«Καμία άτυπη ενημέρωση για το Αιγαίο»

Ωστόσο, πηγές της Νέας Δημοκρατίας, μέσω του Αθηναϊκού / Μακεδονικού Πρακτορείου, έστειλαν μήνυμα πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε καμία άτυπη ενημερωτική συνάντηση που αφορά την κατάσταση στο Αιγαίο».

Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν πως η ΝΔ έχει ζητήσει να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την κατάσταση στο Αιγαίο παρουσία των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας, και κεκλεισμένων των θυρών.

Κικίλιας: Ο Τσίπρας υποχωρεί για τον νοιάζει η καρέκλα

«Κάθε χώρα διέπεται από ισχύ και συμφέρον. Όσο εκχωρείς κυριαρχικά σου δικαιώματα και υποχωρείς -και το κάνει ο κ. Τσίπρας γιατί το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα κι η εσωτερική πολιτική σκηνή- τόσο οι απέναντι αποθρασύνονται. Το κάνει για τα Σκόπια, το κάνει για τα Ίμια, το κάνει για τα κυριαρχικά δικαιώματα της ΑΟΖ της Κύπρου, το κάνει για τους τσάμηδες, που ξαφνικά εγείρουν αξιώσεις από την Ελλάδα», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως, όπως χρησιμοποιεί όλα τα πολιτικά εργαλεία προς χάριν της εσωτερικής του ισορροπίας και απειλεί την αξιωματική αντιπολίτευση, το ίδιο πράγμα δυστυχώς κάνει και στα εθνικά.

«Ο Κοτζιάς θριαμβολογούσε για την επίσκεψη Ερντογάν

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Β. Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ έχει μια εθνική στάση επισημαίνοντας πως «ο κ. Κοτζιάς πριν από ένα μήνα, έδειχνε με το δάχτυλο τους πολιτικούς αντιπάλους και θριαμβολογούσε για την επιτυχία της επίσκεψης Ερντογάν στη Θράκη. Και πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πολυδιάστατη και πολυσύνθετη εξωτερική πολιτική κι έχει επιτυχίες. Τώρα τι έχει να πει που το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, λέει ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος; Κι εμείς απαντήσαμε, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία! Οι Τούρκοι μας είπαν ότι τα Ίμια είναι τουρκικό έδαφος και οι κύριοι της κυβέρνησης, απάντησαν δια του υπουργείου Εξωτερικών, ότι οι Τούρκοι δεν ξέρουν γεωγραφία. Αυτή είναι σοβαρή, στιβαρή εθνική πολιτική;», διερωτήθηκε.

Τόνισε επίσης πως οι γκρίζες περιοχές του Αιγαίου πολλαπλασιάζονται η μία μετά την άλλη, με την ενδοτική πολιτική «του δε μιλάω και δεν διεκδικώ τα δικαιώματά μου».

Μάλιστα, όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ έτειναν χείρα βοηθείας από την πρώτη στιγμή και προσέφεραν ουσιαστική συνεννόηση στα εθνικά θέματα, στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ