Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβλήθηκε ο αγώνας της Σοφίας Ράλλη


14-02-2018 11:53

Οι ισχυροι άνεμοι που πνέουν στην Πιονγκτσάνγκ είχαν ως αποτέλεσμα να αναβληθεί το σλάλομ των γυναικών, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί σήμερα στο “Yongpyong Alpine Centre” με τη συμμετοχή της Σοφίας Ράλλη. Το αγώνισμα του αλπικού σκι επαναπρογραμματίστηκε για την Παρασκευή, με την πρώτη κούρσα να αρχίζει στις 03:00 ώρα Ελλάδας και την δεύτερη στις 06:15.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η τρίτη φορά μέσα στις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης που ένα αγώνισμα αλπικού σκι στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες της Πιονγκτσάνγκ αναβλήθηκε εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Σύμφωνα με το αρχικό σχέδιο, τα αγωνίσματα των ανδρών και των γυναικών ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθούν σε διαφορετικές ημέρες. Όμως, οι αναβολές έχουν ως αποτέλεσμα την Πέμπτη να λάβουν χώρα η κατάβαση των ανδρών και το γιγαντιαίο σλάλομ γυναικών (στο οποίο επίσης μετέχει η Σοφία Ράλλη), ενώ την Παρασκευή θα τελεστεί το Super-G των ανδρών και το σλάλομ των γυναικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Μαρκ Άνταμς, δήλωσε ότι υπάρχει ακόμη «πολύς» χρόνος στο πρόγραμμα, προκειμένου να διεξαχθούν όλα τα αγωνίσματα του αλπικού σκι. «Εάν ο άνεμος συνεχίζει να φυσάει για τις επόμενες 15 ημέρες, αυτό ενδέχεται να αποτελέσει ένα πρόβλημα, αλλά τώρα όλα είναι εντάξει» τόνισε χαρακτηριστικά ο Άνταμς και πρόσθεσε: «Η FIS (σ.σ. η Διεθνής Ομοσπονδία Σκι) είναι συνηθισμένη στην… αναστάτωση, από αέρα, υπερβολικά πολύ χιόνι ή υπερβολικά λίγο χιόνι».

Πηγή: www.newsit.gr