Στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου ο Γιλντιρίμ: Θάλασσα φιλίας το Αιγαίο


14-02-2018 9:09

Λίγο πριν αναχωρήσει για την Λευκορωσία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος σήκωσε το τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης 13/02/2018 και τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για το επεισόδιο των Ιμίων μπήκε στο πνεύμα του Αγίου Βαλεντίνου.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ μιλώντας στους τούρκους δημοσιογράφους είπε ότι το Αιγαίο πρέπει να είναι μια θάλασσα φιλίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία. «Μπορούμε να λύσουμε όλα μας τα προβλήματα μόνο με τον διάλογο», είπε ακόμα ο πρωθυπουργός της χώρας που παραλίγο να βυθίσει σκάφος του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια.

Για την επικοινωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Γιλντιρίμ είπε: «Υπήρξε μια ένταση στα Ίμια και συμφωνήσαμε να τα επιλύσουμε με ηρεμία, κατανόηση και να έχουμε μια ανοικτή γραμμή επικοινωνίας».

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ακόμα ότι οι επικεφαλής των επιτελείων των δυο χωρών θα συναντηθούν στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ τον Μάϊο και θα συζητήσουν όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για να μην έχουμε κλιμάκωση των υπαρχόντων προβλημάτων στην περιοχή».

Πηγή: www.newsit.gr