Μήνυμα Βίτσα στην Άγκυρα: Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο είναι δεδομένα


13-02-2018 16:22

Μήνυμα στην Άγκυρα έστειλε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, λίγες ώρες μετά το επεισόδιο στα Ίμια. Ο κ. Βίτσας, παρέστη στην τελετή ονοματοδοσίας και ένταξης στο Πολεμικό Ναυτικό του νεότευκτου Βοηθητικού Πλοίου Βάσεως (ΒΒ) «ΠΤΟΛΕΜΑΪΣ», στις εγκαταστάσεις των ναυπηγείων «ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε.» στο Πέραμα, το τέταρτο επί συνόλου τεσσάρων ομοίου τύπου πλοίων.

«Ακούμε κραυγές οι οποίες θέτουν σε αμφισβήτηση την  κυριαρχία της χώρας μας. Αυτές τις κραυγές τις ακούμε ως αλαλαγμούς έλλειψης ψυχραιμίας, και προβλημάτων, από την αντίπερα όχθη», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας.

Και συνέχισε: «Εμείς ξέρουμε τί είναι δικό μας και ξέρουμε τί πρέπει να κάνουμε, ώστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Αιγαίο να είναι δεδομένα. Τα σχέδια που κάνει σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το Πολεμικό Ναυτικό αλλά και τα Γενικά Επιτελεία είναι τέτοια, τα οποία μπορούν να κάνουν τον ελληνικό λαό να προσανατολίζεται και να αφιερώνεται ψύχραιμα και ήρεμα στα ειρηνικά του έργα. Είναι κατοχυρωμένη η ασφάλεια μας. Για αυτό δεν θα πρέπει κανένας να έχει αμφιβολία και οποίος «ονειρεύεται» θα του λέγαμε να μην ξυπνήσει από το βαθύ του ύπνο, γιατί η πραγματικότητα είναι διαφορετική και προσδιορίζεται από τη δύναμή μας».

 

Πηγή: www.newsit.gr