Η «κίνηση που κάνει τη διαφορά» στη ζωή μας


13-02-2018 10:44

Όσοι χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς γνωρίζουν από πρώτο χέρι πως ακόμα και μια μικρή κίνηση μπορεί να κάνει τη διαφορά για πιο ποιοτικές μετακινήσεις.

Θέλοντας να συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη, η British American Tobacco Hellas παρέδωσε τρία ανακαινισμένα αστικά λεωφορεία στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και στην ΟΣΥ ΑΕ, εταιρεία του ομίλου ΟΑΣΑ, με το λανσάρισμα της καμπάνιας «η κίνηση που κάνει τη διαφορά».

Η κίνηση που κάνει τη διαφορά: Εκστρατεία για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη

Τα ανακαινισμένα λεωφορεία, που καλύπτουν κεντρικές και πολυσύχναστες διαδρομές, καλούν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν την κίνηση που κάνει τη διαφορά υιοθετώντας «χρυσούς κανόνες» για την ποιότητα ζωής στην πόλη, όπως είναι ο σεβασμός στις ειδικές ομάδες και στους εργαζόμενους στις μεταφορές, το νόμιμο παρκάρισμα και η αποφυγή ενεργειών που δημιουργούν προβλήματα στην πόλη, όπως η ηχορύπανση.

«Εκ μέρους του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών εκφράζω τις ευχαριστίες μας για την πρωτοβουλία της εταιρείας British American Tobacco Hellas να υλοποιήσει δράση προς όφελος του επιβατικού κοινού της Αθήνας και κατ’ επέκταση της ελληνικής κοινωνίας. Υποστηρίξαμε και εμείς και η διοίκηση της ΟΣΥ την πρόταση για το έργο που υλοποιήθηκε. Κεντρικός άξονας της δράσης που υλοποιήθηκε τους προηγούμενους μήνες, ήταν η αποκατάσταση και επιδιόρθωση καθισμάτων σε λεωφορεία της ΟΣΥ. Έργο ορατό προς το επιβατικό κοινό της Αθήνας. Ευελπιστούμε στη συνέχιση παρόμοιων δράσεων. Είναι σημαντικό να επιβραβεύουμε και να αναδεικνύουμε πρωτοβουλίες προς όφελος του επιβατικού κοινού στις πόλεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης της ποιότητας ζωής» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών και Μεταφορών, κ. Θάνος Βούρδας.

«Καλωσορίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία της British American Tobacco Hellas, αυτή τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που ενισχύει τις προσπάθειες του οργανισμού της ΟΣΥ ΑΕ και αποσκοπεί στην αναβάθμιση της ποιότητας του έργου των μεταφορών και στην παροχή συνεχώς καλύτερων υπηρεσιών στους πολίτες. Χαιρετίζουμε ένθερμα παρόμοιες πρωτοβουλίες και σας ευχαριστούμε για το κέφι και την άψογη ομαδική σας συνεργασία!», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ, κ. Γιώργος Γλυκός.

Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas κ. Juan José Marco και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΣΥ κ. Γιώργος Γλυκός

«Θεωρούμε υποχρέωσή μας να συμβάλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην κάλυψη των εξελισσόμενων αναγκών της κοινωνίας. Ευελπιστούμε ότι η εκστρατεία αυτή θα δώσει στην ελληνική κοινωνία μια νότα αισιοδοξίας, στο πλαίσιο της δέσμευσής μας να συνεχίσουμε να δίνουμε αξία καθημερινά στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Juan José Marco, Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής της British American Tobacco Hellas, με ευθύνη την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Μάλτα και το Ισραήλ.

Η εκστρατεία ευαισθητοποίησης του κοινού μέσα από τα αστικά λεωφορεία περιλαμβάνει έναν κώδικα υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και σε σημαντικές πτυχές της καθημερινότητας.

Στις μεγάλες πόλεις, όπου οι ρυθμοί είναι γρήγοροι και έντονοι, είναι σύνηθες οι πολίτες να παραλείπουν συχνά κάποιους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς και μια απλή κίνηση μπορεί να κάνει πραγματικά τη διαφορά και να κάνει τη ζωή και τις καθημερινές δραστηριότητες όλων ευκολότερες.

Οι εργαζόμενοι της British American Tobacco Hellas, κάνοντας τη δική τους κίνηση που κάνει τη διαφορά, αφιέρωσαν μια εργάσιμη ημέρα συμβάλλοντας σε παρέμβαση καθαρισμού και βαψίματος πολυσύχναστης περιοχής του Κεραμεικού.

Πηγή: www.newsit.gr