Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 – Χρήσιμες πληροφορίες


12-02-2018 23:56

Για μία ακό,μη μέρα, έχουν την τιμητική τους οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Η Google τους τιμάει με Doodle..

Την τιμητική τους έχουν και σήμερα, για μία ακόμη μέρα, οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Φέτος διεξάγονται στη Νότια Κορέα. Στην Ελλάδα, οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 καλύπτονται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, η οποία αναμένεται να μεταδώσει περισσότερες από 200 ώρες προγράμματος υψηλής ευκρίνειας.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 διεξάγινται μάλιστα χωρίς οργανωμένη ρωσική ομάδα. Η ΔΟΕ απαγόρευσε τη συμμετοχή της χώρας, λόγω του παρατεταμένου σκανδάλου ντόπινγκ. Οι Αγώνες θα φιλοξενηθούν σε εγκαταστάσεις που βρίσκονται σε Πιονγκτσάνγκ και Τζεονσέονγκ που συγκροτούν το ορεινό σύμπλεγμα, και στην Γκανγκνέουνγκ του παραλιακού συμπλέγματος, εγκαταστάσεις που θα γίνουν και οι 12οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες (9-18/3).

Η τελετή έναρξης είχε τίτλο «Ειρήνη σε Κίνηση» και το μήνυμά της επικεντρώθηκε στην ειρήνη. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 και η τελετή έναρξης είχε πρωταγωνιστές πέντε παιδιά. Άρχισαν ένα παραμυθένιο ταξίδι μέσα στο χρόνο αναζητώντας την ειρήνη. Ο αριθμός πέντε απορρέει από τους πέντε Ολυμπιακούς κύκλους. Τα χρώματα των κοστουμιών των παιδιών συμβόλιζαν πέντε στοιχεία: φωτιά, νερό, ξύλο, μέταλλο και γη. Οι περιπέτειες των παιδιών περιλάμβαναν ακόμη ζώα, φύση και 2.000 άλλους καλλιτέχνες. Ωστόσο, παρά την χρησιμοποίηση της νέας τεχνολογίας, η πρωταρχική εστίαση ήταν στον άνθρωπο.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 – Ελληνική αποστολή

Στην καθιερωμένη παρέλαση των αποστολών, η ελληνική ομάδα εμφανίστηκε πρώτη στο στάδιο, με τη Γαλανόλευκη σημαία να κυματίζει ψηλά από την 30χρονη πρωταθλήτρια του αλπικού σκι, Σοφία Ράλλη, η οποία μετέχει για τρίτη φορά στην καριέρα της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ομάδα της Ρωσίας παρέλασε με την Ολυμπιακή σημαία. Τελευταίες μπήκαν μαζί στο στάδιο οι αποστολές της Νότιας και της Βόρειας Κορέας υπό την σημαία της κορεατικής ενοποίησης. Αυτή κρατούσαν μαζί ο Νοτιοκορεάτης αθλητής του μπόμπσλεϊ, Γουόν Γιούν-τζονγκ, και η αθλήτρια του χόκεϊ επί πάγου από τη Βόρεια Κορέα, Χουάνγκ Τσουνγκ-γκουμ, και έγιναν αποδέκτες ενθουσιασμού από το κοινό.

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 και Ολυμπιακή Φλόγα

Το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας ξεκίνησε στις 24 Οκτωβρίου 2017 στην Ελλάδα και ολοκληρώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2018 με την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Την 1η Νοεμβρίου 2017 η φλόγα εισήλθε στην Κορέα. Η διαδρομή της διήρκησε 101 ημέρες. Υπήρξαν 7,500 κουβαλητές της δάδας, οι οποίοι εκπροσωπούν τα 75 εκατομμύρια κατοίκους που μένουν στην Κορέα. Υπήρξαν επίσης δρομείς κρατούσαν την ολυμπιακή δάδα και ήταν αγγελιοφόροι. Η ολυμπιακή δάδα και οι κουβαλητές της ταξίδεψαν με διάφορα μέσα μεταφοράς, μεταξύ των οποίων ένα καράβι στο νησί Hansando, ιστιοφόρο στο ποτάμι Baengmagang στο Buyeo, θαλάσσιο τελεφερίκ στο Yeosu, τρένο ατμού στο Gokseong Train Village, θαλάσσιο ποδήλατο στην ανατολική ακτή του Samcheok και γιοτ στην Busan Metropolitan. Επίσης υπήρξε και μεταφορά της δάδας με ρομπότ στο Jeju και στο Daejeon.

Τελετή έναρξης και Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018

Η τελετή έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 έλαβε χώρα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Πιονγκτσανγκ στις 9 Φεβρουαρίου 2018. Το στάδιο στο οποίο έγινε η τελετή έναρξης είναΙ 100 εκατομμυρίων δολλαρίων και θα χρησιμοποιηθεί μόνο για τις τελετές έναρξης και λήξης των Χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2018. Μετά το πέρας αυτών, θα κατεδαφιστεί. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 περιλαμβάνουν 102 εκδηλώσεις σε 15 αθλήματα και θα γίνουν οι πρώτοι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που θα ξεπεράσουν τις 100 απονομές μεταλλίων. Τέσσερα νέα αθλήματα στα ήδη υπάρχοντα εισήχθησαν στο πρόγραμμα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στην Πιονγκτσανγκ, συμπεριλαμβανομένων των big air snowboarding, mixed doubles curling, mass start speed skating και mixed team alpine skiing.

Πηγή: www.newsit.gr