Η τελευταία πράξη του δράματος: Κηδεύτηκε ο Δημήτρης Κωνσταντίνου


12-02-2018 14:48

Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο άνθρωπος και κορυφαίος γιατρός που ομόρφαινε με την παρουσία του τον κόσμο, Δημήτρης Κωνσταντίνου.

Παρουσία πλήθους κόσμου και σε κλίμα συγκίνησης η κοινωνία της Πάτρας και η επιστημονική κοινότητα  συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία τον ξεχωριστό άνθρωπο και επιστήμονα Δημήτρη Κωνσταντίνου ο οποίος έφυγε  πρόωρα σε ηλικία 60 χρόνων ενώ συμμετείχε σε αποστολή ορειβασία στις Άνδεις σε υψόμετρο 6.900 μέτρων.

Η κηδεία του άτυχου γιατρού έγινε 28 ημέρες μετά τον θάνατό του από ανακοπή καρδιάς στην κορυφή των Άνδεων «Φιλό ντε Γκουανάκο.

Έλειπε ο φίλος του…

Απών από την κηδεία του καθώς έμεινε πίσω για να περιμένει το πόρισμα του εισαγγελέα ο αρχηγός της αποστολής, ο άνθρωπος που έζησε μαζί του την τραγωδία στις Άνδεις, ο φίλος του Παναγιώτης Κοτρωνάρος.

Ο 60χρονος Δημήτρης Κωνσταντίνου ένιωσε ξαφνικά αδιαθεσία, έπεσε αναίσθητος και παρά τις προσπάθειες του συνοδοιπόρου του Παναγιώτη Κοτρωνάρου δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ.

Ήταν παντρεμένος με την παιδίατρο του ΙΚΑ της οδού Γούναρη, Ασπασία Μούρτου με την οποία απέκτησε δύο παιδιά και γιος του Θρασύβουλου Κωνσταντίνου, πρώην υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων.

Πηγή: patrastimes, dete