Στα 40 εκατοστά το χιόνι στο Μέτσοβο


11-02-2018 13:48

Η “Ιοκάστη” στο πέρασμά της έφερε απο χθες στα ορεινά της Ηπείρου, τις πιο αξιόλογες χιονοπτώσεις για το φετινό χειμώνα .

Στο Μέτσοβο και σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1000 μέτρων το  ύψος του χιoνιού ξεπερνά τα  40 εκατοστά ,ενώ αγγίζει το μισό μέτρο στην  Βοβούσα στη θέση «Εικονίσματα»  και στη Μηλιά.

Χιονοπτώσεις  εκδηλώνονται απο χθες  και σε περιοχές με ικανό υψόμετρο των Τζουμέρκων της Κόνιτσας και του Ζαγορίου.

 

 

 

Εντονη ήταν η χιονόπτωση μετά τα μεσάνυχτα και στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση προς το Μέτσοβο ,απο τον κόμβο Παναγιάς μέχρι τον κόμβο Μετσόβου ,με την Τροχαία Ιωαννίνων και Μετσόβου να βρίσκονται κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου .

15 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου δεν σταμάτησαν καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας να κινούνται κατά μήκος του εθνικού και οδικού επαρχιακού οδικού δικτύου για αποχιονισμό και ρίψεις ποσοτήτων αλατιού ,με αποτέλεσμα η κυκλοφορία παρά τις συνεχείς χιονοπτώσεις να διεξάγεται χωρίς προβλήματα .

Οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες ,ενώ μέχρι το απόγευμα στόχος της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου είναι να είναι δυνατή η κίνηση των οχημάτων και χωρίς αυτές.

Απο τις συνεχείς και κατά΄τόπους ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν αναφερθεί καταπτώσεις πετρών ,που έχουν αντιμετωπιστεί στο 80% χωρίς να έχουν προκληθεί ιδιαίτερα προβλήματα .

Σύμφωνα με την ΕΜΥ η «Ιοκάστη» σήμερα Κυριακή έχει μετακινηθεί προς το βορειοανατολικό Αιγαίο ,ενώ για το υπόλοιπο της ημέρας αναμένονται βροχές κυρίως στο Ιόνιο και στα δυτικά και σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων.

Πηγή: epirus-tv-news