Υπόθεση Novartis – "Βόμβα" από τους συνηγόρους Φρουζή: «Δεν έχει λάβει γνώση της κατηγορίας εις βάρος του»


09-02-2018 23:39

Μία δήλωση που προκαλεί νέα ερωτήματα έκαναν οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή, που φέρεται να εμπλέκεται στη υπόθεση Novartis. Οι δικηγόροι του άλλοτε “ισχυρού άνδρα” της φαρμακευτικής εταιρείας υποστηρίζουν ότι ο πελάτης τους δεν έχει κληθεί για να λάβει γνώση για την κατηγορία που τον βαραίνει.

Οι συνήγοροι του κ. Φρουζή τονίζουν ότι η διαρροή σημαντικού μέρους της δικογραφίας σε ΜΜΕ με τις καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων πλήττεται η προσωπικότητά του και το τεκμήριο της αθωότητας έχει «προκλητικά καταπατηθεί».

Ολόκληρη η δήλωση των συνηγόρων του Κ. Φρουζή

Πέντε ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση της λεγομένης «υπόθεσης NOVARTIS», ο εντολεύς μας Κωνσταντίνος Φρουζής δεν έχει ακόμη κληθεί, προκειμένου να λάβει γνώση της εις βάρος του κατηγορίας.

Στο διάστημα αυτό, κατά παράβαση θεμελιωδών δικαιικών αρχών, έχει διαρρεύσει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σημαντικό μέρος της δικογραφίας, σχετιζόμενο, κυρίως, με τις καταθέσεις των φερομένων ως «προστατευομένων» μαρτύρων, γεγονός που έχει επιφέρει συντριπτικό πλήγμα στην προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Φρουζή καθώς και στην οικογενειακή και επαγγελματική σφαίρα του, δεδομένου ότι το τεκμήριο αθωότητας, στην περίπτωσή του, έχει προκλητικά καταπατηθεί.

Το ελάχιστο που θα ανέμενε κανείς, στο πλαίσιο του Κράτους Δικαίου, είναι η τήρηση των κανόνων των σχετικών με το σεβασμό του τεκμηρίου αθωότητας και τη μυστικότητα της διαδικασίας.

Ο εντολεύς μας, πατέρας δύο παιδιών των οποίων έχει την αποκλειστική φροντίδα, μόνιμης και γνωστής από ετών διεύθυνσης και επαγγελματικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, στον οποίο, σημειωτέον, έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη Χώρα, χωρίς ουδέποτε να έχει κληθεί από οποιαδήποτε Αρχή και στο πλαίσιο οποιασδήποτε διαδικασίας σχετικής με την ουσία της υπόθεσης, δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητεί την άμεση γνώση της εις βάρος του κατηγορίας και της δικογραφίας, προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, όπως αυτά προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα, τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Νόμο.

Αθήνα 9 Φεβρουαρίου 2018

Οι συνήγοροι του Κωνσταντίνου Φρουζή

Θεόδωρος Σπ. Παναγόπουλος Μιχάλης Γ. Φαράντος

Πηγή: www.newsit.gr