Κοντονής: "Δεν είχα την παραμικρή ενημέρωση για την υπόθεση Novartis"


09-02-2018 21:16

Συνέντευξη στον Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή Live News στο Ε έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής! Ο κ. Κοντονής μίλησε για την υπόθεση Novartis αλλά και για την άδεια Κουφοντίνα!

Ο κ. Κοντονής ανέφερε ότι «όσον αφορά το νομικό ζήτημα υπάρχουν αδικήματα που έχουν παραγραφεί γιατί ισχύει ο νόμος περί ευθύνης των υπουργών. Εμείς πως να αλλάξουμε το νόμο; Χρειάζεται συνταγματική αναθεώρηση. Η πρόταση της κυβέρνησης είναι πρώτα και κύρια την αλλαγή του νόμου περί ευθύνης. Να πουν και τα άλλα κόμματα αν συμφωνούν με τον απαράδεκτο νόμο».

Σε ερώτηση του Νίκου Ευαγγελάτου αν υπάρχουν στοιχεία για μαύρο χρήμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε ότι «θα τα βρει όλα η εισαγγελική έρευνα. Στην Ελλάδα είχε έρθει κλιμάκιο Αμερικανών ερευνητών. Υπήρξε και ταξίδι στην Αμερική Ελλήνων εισαγγελέων». Μάλιστα, ο ίδιος είπε ότι «δεν πρέπει να έχω καμία ενημέρωση. Εδώ και ένα χρόνο που έχει ξεκινήσει η έρευνα με δική μου πρωτοβουλία και την αποστολή στοιχείων που είχα δει το φως της δημοσιότητας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου δεν είχα την παραμικρή ενημέρωση για τίποτα».

Ο κ. Κοντονής δήλωσε ότι είναι έκπληκτος από αυτά που ακούει για τους μάρτυρες από την ΝΔ και το «καθεστώς προστασίας».  «Αυτός ο νόμος υπάρχει από το 2001. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το επέκτειναν το ’10 και το ’14. Να βάλλουν λοιπόν αυτοί που νομοθέτησαν κατά των μαρτύρων είναι υποκρισία. Εάν η δικογραφία έχει κενά, είναι λογικό. Είναι στην πρώτη φάση. Ο νόμος αναγκάζει αν πέσουν πάνω σε πολιτικά πρόσωπα να πάει από την εισαγγελέα διαφθοράς στον Άρειο Πάγο από εκεί στο υπουργείο και μετά στη Βουλή. Κάποιοι να είναι πιο προσεκτικοί στο τι λένε. Αν η εισαγγελέας δεν κάνει σωστά τη δουλειά της θα κριθεί από τα αρμόδια όργανα. Δεν παίρνει η κυβέρνηση καταθέσεις, ούτε οι εισαγγελείς με βάση την πολιτική επικαιρότητα και το τι συμβαίνει στην πλατεία». 

Κοντονής για άδεια Κουφοντίνα

«Οι αντιδράσεις αυτή την φορά δεν ήταν τόσο έντονες.  Με προβληματίζει το ότι κάποιοι θέλουν να εφαρμόζονται αποφάσεις αλά καρτ. Δεν είναι θέμα της κυβέρνησης για να ελέγχεται εκείνη. Όλοι οι κρατούμενοι έχουν το ευεργέτημα της άδειας» ανέφερε σχετικά με τη νέα 48ωρη άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Δείτε στο βίντεο την συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης του Σταύρου Κοντονή στον Νίκο Ευαγγελάτο

Πηγή: www.newsit.gr