Ο διευθυντής προσωπικού του Λευκού Οίκου "σάπιζε" στο ξύλο τις συζύγους του


08-02-2018 9:07

Ένας ανώτερος σύμβουλος του Λευκού Οίκου, ο Ρομπ Πόρτερ, υπέβαλε την παραίτησή του αφού κατηγορήθηκε δημόσια από δύο πρώην συζύγους του για ενδοοικογενειακή βία.

«Ο πρόεδρος και ο προσωπάρχης είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη στις ικανότητές του και στην απόδοσή του», είπε η εκπρόσωπος Τύπου της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Σάντερς. Πρόσθεσε ότι ο Πόρτερ «παραιτείται από τον Λευκό Οίκο» αλλά θα παραμείνει προσωρινά για να εγγυηθεί μια ομαλή μετάβαση.

Ο Πόρτερ, διευθυντής προσωπικού και αρμόδιος μεταξύ άλλων για πολλά από τα έγγραφα που έφθαναν στο γραφείο του αμερικανού προέδρου προς υπογραφή, ανέφερε πως παραιτείται παρότι οι «σκανδαλώδεις κατηγορίες» σε βάρος του είναι «ψευδείς».

Η Κόλμπι Χόλντερνες, η μία πρώην σύζυγος του Πόρτερ, είπε στην ηλεκτρονική έκδοση της Daily Mail ότι ο άνδρας είχε αποπειραθεί να τη στραγγαλίσει και την είχε γρονθοκοπήσει κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Η Τζένιφερ Γουίλομπι, η άλλη πρώην σύζυγος του Πόρτερ, δήλωσε στο The Intercept πως είχε υποστεί σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση από τον άνδρα της όταν ήταν παντρεμένοι.

Φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στη Ντέιλι Μέιλ απεικονίζει τη Χόλντερνες με μαυρισμένο μάτι, αποτέλεσμα μιας γροθιάς του Πόρτερ, σύμφωνα με την ίδια.

Στην ανακοίνωσή του, ο σύμβουλος της προεδρίας κατήγγειλε μια «ενορχηστρωμένη προσπάθεια κατασυκοφάντησής του» και είπε ότι οι προ δεκαπενταετίας φωτογραφίες «δεν έχουν καμιά σχέση» με το τι είχε συμβεί.

Ο Ρομπ Πόρτερ είχε συμμετάσχει ενεργά στις προετοιμασίες για την ομιλία του Τραμπ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός της Ελβετίας.

Πηγή: www.newsit.gr