Πάτρα: Ένας τσαγκάρης με παράσημα – Η οικονομική κρίση του έφερε περισσότερη δουλειά


07-02-2018 12:25

Το τσαγκαράδικο στην Πάτρα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Μέχρι μετάλια απο το βασίλειο της Αυστροουγγαρίας. Τα τελευταία χρόνια οι δουλειές πηγαίνουν από το καλό στο καλύτερο…

Η οικογένεια Ηλιόπουλου από την Πάτρα, έχει τιμηθεί με μετάλια για τις υπηρεσίες της, απο το βασίλειο της Αυστροουγγαρίας εν έτει 1875. Είναι μια επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Πάτρα, πάνω από 140 χρόνια και εξειδικεύεται στις επιδιορθώσεις υποδημάτων απο το 1852. Τσαγκάρης ο πατέρας, τσαγκάρης και ο γιος και μάλιστα απο τα 12 του χρόνια.

Δίπλα στον πατέρα του ο κ. Ανδρέας Ηλιόπουλος έμαθε τη δουλειά. Σήμερα είναι 65 χρονών και είναι τσαγκάρης 53 ολόκληρα χρόνια. Στο κατάστημα του κου Ηλιόπουλου στην οδό Κανακάρη, μπορεί να δει κανείς κάθε τύπο υποδήματος και σε κάθε πιθανή κατάσταση. Από καινούριο εως σχεδόν κατεστραμμένο.

Τα τελευταία χρόνια η δουλειά στο κατάστημα αυξήθηκε και χρειάστηκε να επεκτείνει τις δραστηριότητές του και να μεγαλώσει τον χώρο του. Ενδεικτικό της κρίσης που οδηγεί ολοένα και περισσότερους πολίτες στην λύση της επιδιόρθωσης. Ομως σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν και σκαμπανεβάσματα.

Πλέον διατίθενται υποδήματα τόσο φθηνά που κάποιοι προτιμούν να αγοράσουν ένα ζευγάρι με 5-10 ευρώ από τη λαϊκή παρά να δώσουν τα ίδια για επιδιόρθωση.»Είναι πολλοί πελάτες μου που μου φέρνουν υποδήματα σχεδόν κατεστραμμένα. Ξηλωμένα και φθαρμένα εξωτερικά και εσωτερικά. Κι όμως θέλουν να τα επιδιορθώσουν. Δεν έχουν χρήματα για καινούρια και αυτό φαίνεται και στα παζάρια που ακολουθούν όταν κι αν τελικά τα επιδιορθώσω. Η μέση τιμή είναι γύρω στα 5 ευρώ κι όμως δεν έχουν ούτε αυτά», λέει ο κ. Ηλιόπουλος.

Ένας τσαγκάρης με παράσημα στην Πάτρα

Πηγή: thebest.gr