Αλλάζουν χέρια οι Los Angeles Times


07-02-2018 10:34

Αλλάζουν ξανά ιδιοκτήτη οι Los Angeles Times! Η εταιρία στην οποία ανήκει η ιστορική εφημερίδα αποφάσισε να την πουλήσει σε δισεκατομμυριούχο επενδυτή.

Οι Los Angeles Times ανήκουν στην εταιρία Tronc Inc. Η οποία, όμως, προτίθεται να πουλήσει στον Πάτρικ Σουν-Σιονγκ, δισεκατομμυριούχο επενδυτή.

Την πληροφορία για το μέλλον των Los Angeles Times μετέδωσαν το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο πηγή ενήμερη με τις εξελίξεις αλλά και η Washington Post επικαλούμενη δικές της πηγές ενήμερες για τη συμφωνία.

Ποιος είναι ο δισεκατομμυριούχος που θέλει τους Los Angeles Times

Ο Σουν-Σιονγκ δραστηριοποιείται κυρίως στο πεδίο της βιοτεχνολογίας.

Είναι εκ των βασικών μετόχων της Tronc και διευθύνων σύμβουλος της NantHealth Inc.

Εκτός από τους Los Angeles Times, θα αγοράσει επίσης την αδελφή εφημερίδα των Τάιμς, τη San Diego Union-Tribune.

Δεν ήταν διαθέσιμος κάποιος εκπρόσωπος της Tronc για να σχολιάσει την πληροφορία.

Στους Τάιμς του Λος Άντζελες, που πέρασαν στην κατοχή της Tronc από την Tribune Co το 2000, έγιναν αλλεπάλληλες διοικητικές αλλαγές και κύκλοι απολύσεων, εν μέσω των δυσκολιών των εφημερίδων γενικά να προσαρμοστούν στην αλλαγή των συνηθειών του αναγνωστικού κοινού και τη στροφή στα ψηφιακά μέσα.

Όλα αυτά λίγο καιρό αφού ο εκδότης και διευθύνων σύμβουλος των Τάιμς Ρις Λέβινσον συμφώνησε να πάρει άδεια επ’ αόριστον άνευ αποδοχών μετά την αποκάλυψη καταγγελιών σε βάρος του για σεξουαλική παρενόχληση όταν εργαζόταν σε άλλη εταιρεία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ