Στη Βουλή η δικογραφία της Novartis – Που θα φυλάσσεται – Όλα τα ονόματα


06-02-2018 16:05

– Στην αίθουσα 131 της Βουλής η δικογραφία για τη Novartis

– Θα είναι προσβάσιμη μόνο σε βουλευτές κομμάτων

– Επιστολή Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Βουλής – Απαιτεί να δοθεί ο φάκελος στην δημοσιότητα

– Όλα δείχνουν προανακριτική – Στα κάγκελα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Στην Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis. Η δικογραφία, όπως ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, θα φυλάσσεται στην αίθουσα 131 στον πρώτο όροφο της Βουλής. Η δικογραφία, στην οποία αναφέρονται τα ονόματα δυο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών θα μπορεί να είναι προσβάσιμη μόνο για βουλευτές και μόνο στον συγκεκριμένο χώρο.

Τα ονόματα όπως τα ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής στην Ολομέλεια είναι:

Οι πρώην πρωθυπουργοί:

Αντώνης Σαμαράς

Παναγιώτης Πικραμμένος

Οι πρώην υπουργοί:

Δημήτρης Αβραμόπουλος από το 2006 έως το 2009

Ανδρεάς Λοβέρδος από το 2010 έως το 2012

Ανδρέας Λυκουρέντζος από το 2012 έως το 2013

Μάριος Σαλμάς από το 2012 έως το 2013

Αδωνις Γεωργιάδης από το 2013 έως το 2014

Γιάννης Στουρνάρας από το 2012 έως το 2014

Ευάγγελος Βενιζέλος από το 2011 έως το 2012 και από το 2013 έως το 2015

Γιώργος Κουτρουμάνης από το 2011 έως το 2012

Για τις πράξεις:

1) Δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων

2) Παθητική δωροδοκία

3) Απιστία σχετικά με την υπηρεσία

Επίσης, μεταξύ των εγγράφων είναι οι αναφορές των Ανδρέα Λοβέρδου, Βασίλη Κεγκέρογλου και Εύης Χριστοφιλοπούλου στις οποίες φέρεται να καταγγέλεται η τέλεση της πράξης της μη τιμολόγησης φαρμάκων και της αύξησης της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το 2015 από τον τότε διατελέσαντα υπουργο Υγείας. Η κα Χριστοδουλοπούλου ΔΕΝ ανέφερε το όνομα του υπουργού, ο οποίος είναι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Η ανακοίνωση από την αντιπρόεδρο της Βουλής

Σκληρές κόντρες στη διάσκεψη των προέδρων

Στην διάσκεψη των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης έγινε δέκτης των ενστάσεων από τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Μάλιστα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε και επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία του ζητεί να δοθεί στην δημοσιότητα ο φάκελος με τις κατηγορίες.

Ο Σπύρος Λουκούδης από το Ποτάμι, διερωτήθηκε γιατί δεν δίνεται στην δημοσιότητα ο φάκελος αφού ήδη ο υπουργός Δικαιοσύνης μιλάει για μεγάλο σκάνδαλο. «Απο που κι ως που το ξέρει», είπε.

 

Ο κ. Βούτσης, απαντώντας στις ενστάσεις και τις απορίες, είπε ότι θα συμφωνούσε στην δημοσιοποίηση αλλά η Επιστημονική Επιτροπή της Βουλής, ζήτησε να μην δοθεί στη δημοσιότητα.

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι διερωτήθηκε επίσης αφού υπάρχει εξεταστική επιτροπή για τα φάρμακα γιατί δεν εντάσσεται εκεί το θέμα της Novartis.

Ο Νίκος Βούτσης, είπε ακόμα ότι υπάρχουν τρια ενδεχόμενα για το θέμα της Novartis. Εξεταστική επιτροπή, προανακριτική επιτροπή ή επιστροφή της δικογραφίας στην Δικαιοσύνη αν κρίνουμε ότι έχουν παραγραφεί τα αδικήματα και άρα είμαστε αναρμόδιοι.

Πηγή: www.newsit.gr