Υπόθεση Novartis – Σφαγή Άδωνι – Κοντονή για το ποιος θα στείλει ποιον στην φυλακή


06-02-2018 11:14

– Γεωργιάδης: Θα κάνω μήνυση στον Παπαγγελόπουλο – Θα πάει φυλακή

– Κοντονής: «Καμιά φορά μπορεί να συμβεί το αντίθετο»

– Νovartis: «Η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές και λαμβάνει σοβαρά κάθε ισχυρισμό για πιθανά παραπτώματα»

– Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

– Σήμερα η δικογραφία στην Βουλή

Διαστάσεις σκληρής πολιτικής αντιπαράθεσης προσλαμβάνει το θέμα της Novartis. Και αυτή είναι μόνο η αρχή, αφού σήμερα αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι και στην συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία στη Βουλή.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, απάντησε σήμερα στον Άδωνι Γεωργιάδη, το όνομα του οποίου φέρεται να είναι στην δικογραφία που θα διαβιβαστεί σήμερα στην Βουλή.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα ότι θα κάνει μήνυση στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και θα τον στείλει στην φυλακή.

Ο κ. Κοντονής μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ απάντησε: «Καμιά φορά μπορεί να συμβεί το αντίθετο». Κατά την άποψη δε, του κ. Κοντονή, είναι πολύ νωρίς να προβαίνουν σε τέτοιου τύπου δηλώσεις οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ο κ. Κοντονής, έκανε λόγο για «μέγα ζήτημα». Θύμισε και την, προ έτους, εκτίμησή του ότι το σκάνδαλο Novartis θα αποδειχθεί μεγαλύτερο εκείνου της Siemens. «Κάτι που επιβεβαιώνεται σήμερα από το γεγονός ότι υπήρξε μεγαλύτερη απώλεια χρημάτων για το ελληνικό Δημόσιο, αλλά και μεγαλύτερη ηθική απαξία», παρατήρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

click4more

Novartis: «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό! Οργισμένη απάντηση από τη Νέα Δημοκρατία

«Σε μια περίοδο», συμπλήρωσε, «που ο συμπολίτης μας δεν μπορεί να βρει φάρμακα, κάποιοι τα υπερκοστολογούσαν. Μια υπερκοστολόγηση που είχε εν συνεχεία, επίπτωση στις τιμές των φαρμάκων σε άλλες 29 χώρες, πρόσθεσε. Συνεπώς, η υπόθεση έχει ηθικές, οικονομικές και διεθνείς πλευρές», τόνισε.

«Όλοι μας έχουμε μείνει εμβρόντητοι από την έκταση», είπε ακόμα. Στο ερώτημα περί παραγραφής, επανέλαβε πως, ναι, κάποια αδικήματα σίγουρα έχουν παραγραφεί, υπάρχουν όμως και άλλα, που χαρακτηρίζονται «διαρκή» και δεν έχουν παραγραφεί (δωροδοκία, ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε την προσωπική του άποψη ότι η επίμαχη δικογραφία για την Novartis μπορεί να συσχετισθεί με το έργο της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, οι εργασίες της οποίας είναι σε εξέλιξη.

Χαρακτήρισε «αστειότητες» τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, σημειώνοντας πως «όσοι μιλάνε, θα πρέπει να ξέρουν ότι φτάσαμε εδώ, μετά από εισαγγελική έρευνα ενός έτους. Καμία πολιτική δίωξη», επεσήμανε. Έριξε μάλιστα στο σημείο αυτό το «γάντι» στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης, λέγοντας ότι εκείνοι που υμνούσαν τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς, τώρα θα πρέπει να αποδείξουν ότι σέβονται τις διαδικασίες.

Ανακοίνωση Novartis

Mετά τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis, η εταιρία στην Ελλάδα εξέδωσε μια λακωνική ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «η εταιρεία συνεργάζεται με τις Αρχές και λαμβάνει σοβαρά κάθε ισχυρισμό για πιθανά παραπτώματα».

«Έχουμε λάβει γνώση των δημοσιευμάτων σχετικά με τις επιχειρηματικές μας πρακτικές στην Ελλάδα. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις Αρχές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η Novartis δεσμεύεται με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής επιχειρηματικής συμπεριφοράς και κανονιστικής συμμόρφωσης, σε όλες τις πτυχές της εργασίας. Λαμβάνουμε κάθε ισχυρισμό για πιθανό παράπτωμα εξαιρετικά σοβαρά και εξετάζουμε διεξοδικά όλες τις αναφορές» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: www.newsit.gr