Θεσσαλονίκη: 50 εκατομμύρια ευρώ στην πόλη λόγω της Agrotica


05-02-2018 13:57

Στα 50 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα χρήματα που «έπεσαν» στην πόλη της Θεσσαλονίκης το τετραήμερο της διοργάνωσης της 27ης Agrotica, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, Κυριάκο Ποζρικίδη, ο οποίος για τον συγκεκριμένο υπολογισμό επικαλέστηκε τον πολλαπλασιαστή για τέτοιου είδους διεθνή γεγονότα.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Πρακτορείο 104,9 FM», o κ.Ποζρικίδης επισήμανε ακόμη ότι η 27η Agrotica, που πραγματοποιήθηκε στις 1-4 Φεβρουαρίου, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς υποδέχθηκε 143.754 επισκέπτες, μέγεθος αυξημένο κατά 16,2% έναντι της διοργάνωσης του 2016.

Ο ίδιος τόνισε ότι «ήταν η μεγαλύτερη έκθεση όλης της ευρύτερης περιοχής, όχι της Ελλάδας αλλά και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου» και πρόσθεσε ότι«οι ξένοι εμπορικοί επισκέπτες αυξήθηκαν πάνω από 100% έναντι της έκθεσης του 2016, γεγονός που απέδειξε την ενίσχυση του διεθνοποιημένου χαρακτήρα της Agrotica».

«Ήρθε κόσμος στην πόλη από το εξωτερικό, κινήθηκε η οικονομία της πόλης, εμείς υπολογίζουμε ότι πέσανε 50 εκατομμύρια στην πόλη, σύμφωνα με τον πολλαπλασιαστή για τέτοιου είδους διεθνή γεγονότα, δούλεψαν όλοι οι επαγγελματίες, καφέ, εστιατόρια, ταξί» σημείωσε ο κ.Ποζρικίδης και πρόσθεσε ότι ο βαθμός ικανοποίησης τόσο των εκθετών όσο και των επισκεπτών ήταν ιδιαίτερα υψηλός, καθώς κατά κοινή ομολογία τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έκθεσης ήταν σημαντικά βελτιωμένα. Πολύ σημαντικό ήταν επίσης ότι γέμισαν ακόμη και οι συνεδριακοί χώροι και οι νέοι αγρότες αγκάλιασαν την έκθεση, κατέληξε o διευθυνων σύμβουλος της διοργανώτριας εταιρείας ΔΕΘ-Helexpo AE.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ