Ηράκλειο: Άγρια επίθεση από σκύλο – "Η ιδιοκτήτρια καθόταν και κοίταζε στο πεζοδρόμιο"


05-02-2018 12:29

Επίθεση σκύλου δέχθηκε χθες το πρωί πολίτης μαζί με τον σκύλο του, στο πάρκινγκ στα Καμίνια στο Ηράκλειο. Ο κ. Γιώργος την Κυριακή λίγο πριν πάει σε μια υποχρέωση…

που είχε, αποφάσισε να βγάλει βόλτα τον σκύλο του, όπως κάνει κάθε μέρα. «Ήταν 7 παρά είκοσι το πρωί όταν πήγα με τον σκύλο μου βόλτα στο πάρκινγκ της περιοχής, ακριβώς δίπλα από την παιδική χαρά και το δημοτικό σχολείο» αναφέρει ο κ. Γιώργος.

«Μαζί μου είχα πάρει και τα σκουπίδια να τα πετάξω. Στους κάδους εκείνη την ώρα ήρθε και μια 70χρονη κυρία, παρέα με τα δύο σκυλιά της. Το ένα ήταν δεμένο και το άλλο όχι. Το άλυτο σκυλί στο παρελθόν μας είχε κάνει επίθεση, γιατί είναι αρκετά επιθετικό και αυτό φαίνεται από τον τρόπο που μας προσεγγίζει.

Κάνει μια πρώτη κίνηση να μας επιτεθεί και αμέσως βάζω μπροστά τις σακούλες των σκουπιδιών για προστασία. Δαγκώνει τα σκουπίδια, τα σκορπά και μετά τον παίρνει η κυρία και πάνε πιο κάτω. Την ρωτώ εκείνη την ώρα… γιατί δεν δένεις τον σκύλο αφού είναι επιθετικός και μου απαντά, έχει βάλει στο μάτι τον σκύλο σου και φεύγει…».

Τέλος πάντων, εξιστορεί ο κ. Γιώργος «μαζεύω τα σκουπίδια τα πετάω και πάω από την πίσω πλευρά του πάρκιγκ  για να συνεχίσω την βόλτα στον σκύλο μου. Ξαφνικά βλέπω τον ίδιο, επιθετικό σκύλο της κυρίας, ένα μικρόσωμο ημίαιμο, να περνάει με ταχύτητα όλη την παιδική χαρά και γαβγίζοντας σαν ένα ντοπέρμαν που βγάζει έξω τα δόντια του, από την λύσσα και την μανία… κάνει επίθεση στο σκύλο μου και σε μένα…  μας ρίχνει κάτω … εκεί αγκαλιάζω τον σκύλο μου για να το προστατέψω, και αμέσως ρίχνει μια δαγκωματιά στο αυτί του σκύλου και εμένα μου δάγκωσε τα δύο δάχτυλα, στο δεξί χέρι.

Ο πόνος και το σοκ ήταν πολύ έντονα. Σε ερώτηση που βρισκόταν εκείνη την ώρα η ηλικιωμένη ιδιοκτήτρια του σκύλου που έκανε την επίθεση ο κ. Γιώργος απάντησε: η κυρία καθόταν στο πεζοδρόμιο λίγο πιο κάτω από την επίθεση, είχε στα χέρια της το άλλο σκυλί και σε ερώτηση μου, γιατί δεν μαζεύει το σκύλο της, μου απαντά πάλι με τον ίδιο κυνικό τρόπο… φταίει το σκυλί σας, το  έχει βάλει στο μάτι, χωρίς να κάνει την παραμικρή κίνηση να μας βοηθήσει.

«Μετά το περιστατικό πήγα στο Βενιζέλειο, έκανα αντιτετανικό ορό και πήρα παυσίπονα» επισημαίνει ο καταγγέλλων. Και διερωτάται… Τι θα γίνει με τον επιθετικό σκύλο… στην περιοχή είναι το δημοτικό σχολείο, ποιος μας λέει ότι αύριο δεν θα επιτεθεί σε κάποιο παιδί, και τελικά πώς αντιμετωπίζεται μια τέτοια περίπτωση από τον συνοδό του κατοικίδιου; Σε αυτό τι λένε οι φιλοζωικές….

Πηγή: ekriti.gr