Θεσσαλονίκη: Στα άδυτα σπείρας διακίνησης μεταναστών – Το τελευταίο δρομολόγιο από τον Έβρο.


05-02-2018 11:18

Στη σύλληψη τριών μελών συμμορίας, τα οποία ενέχονται σε παράνομη μεταφορά αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης με τη συνδρομή αστυνομικών της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης…

Πρόκειται για δύο Έλληνες, αδέρφια ηλικίας 36 και 38 ετών κι έναν 28χρονο αλλοδαπό, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για σύσταση συμμορίας και μεταφορά – προώθηση παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (05-02-2018), στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης, αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών εντόπισαν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με οδηγό και συνοδηγό δύο εκ των συλληφθέντων, ενώ ο τρίτος δράστης είχε ρόλο προπομπού, προκειμένου να ενημερώνει τα μέλη του κυκλώματος για πιθανά σημεία αστυνομικών ελέγχων.

Κατά την ακινητοποίηση του οχήματος και την έρευνα, διαπιστώθηκε η μεταφορά εννέα αλλοδαπών που στερούνταν παντελώς νομιμοποιητικών εγγράφων για την παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια, μεταξύ των οποίων και τρείς ανήλικοι.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί εισήλθαν παράνομα στη χώρα από περιοχή του Έβρου, καταβάλλοντας για τη μεταφορά τους χρηματικό ποσό.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα, 6 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους και χρηματικό ποσό. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: thestival.gr