Μιχελογιαννάκης για συλλαλητήριο: "Δεν ήταν μόνο 140.000 – Δεν ξέρω αν θα ψηφίσω τον όρο Μακεδονία".


05-02-2018 9:19

Ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης πήρε θέση για το συλλαλητήριο της Αθήνας. “Αλίμονο αν δεν ακούσουμε αυτό που φώναξαν οι πολίτες χθες”…

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία ο Βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σε συνέντευξή του στο Ράδιο Κρήτη.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο, κόντρα στην επίσημη γραμμή της κυβέρνησης, δήλωσε σήμερα ότι δεν συμφωνεί με την ΕΛΑΣ ότι δηλαδή οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο ήταν μόνο 140.000, αλλά πάρα πολλοί περισσότεροι.

«Αλίμονο αν δεν ακούσουμε αυτό που φώναξαν οι πολίτες χθες», είπε ο βουλευτής, παίρνοντας αποστάσεις τόσο από την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, όσο και από το tweet του Νίκου Κοτζιά για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις δεσμεύσεις των Σκοπίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έχουν αλλάξει το Σύνταγμά τους 21 φορές, τόνισε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος στον αλυτρωτισμό της γείτονος, και επανέλαβε ότι ο ίδιος «θα προτιμούσε να μην περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία» που θα αποφασιστεί.

Ερωτηθείς τι θα πράξει αν τελικά ο όρος συμπεριληφθεί, έφερε ως παράδειγμα τη στάση του στο ν/σ για την αλλαγή φύλου, τους πλειστηριασμούς, τα καζίνο, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο.

Πηγή: ekriti.gr