"Μύλος" οι Ρεπουμπλικανοί για την επίθεση Τραμπ στο FBI – Μακέιν: Κάνει τη δουλειά του Πούτιν


02-02-2018 20:07

Κόντρες μεταξύ Ρεπουμπλικανών έχουν προκαλέσει οι κατηγορίες του Τραμπ προς το FBI για προκατάληψη εναντίον του.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναφέρθηκε στο τετρασέλιδο υπόμνημα που συνέταξε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων και το οποίο αποδίδει «προκατάληψη» εκ μέρους του FBI και του υπουργείου Δικαιοσύνης σε βάρος του ίδιου.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι πιστεύει ο ίδιος για το περιεχόμενο αυτού του υπομνήματος, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε ότι είναι «ντροπή» και ότι πολλοί άνθρωποι «θα έπρεπε να ντρέπονται».

«Νομίζω ότι είναι φριχτό, αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια» είπε ο Τραμπ μιλώντας στους δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο. «Πιστεύω ότι είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει στη χώρα (…) Πολλοί άνθρωποι θα έπρεπε να ντρέπονται για τους ίδιους και πολύ χειρότερα από αυτό», είπε.

Το υπόμνημα θα σταλεί τώρα από τον Λευκό Οίκο πίσω στην Επιτροπή, η οποία έχει την ευθύνη να το δημοσιοποιήσει, κάτι που αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα.

Μακέιν: Μην παίζουμε το παιχνίδι του Πούτιν

Ο βετεράνος Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζον Μακέιν επέκρινε δριμύτατα σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επειδή «επιτίθεται» στο FBI και το υπουργείο Δικαιοσύνης εν μέσω της ομοσπονδιακής έρευνας για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι τέτοιου είδους ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Οι εκλεγμένοι αξιωματούχοι του έθνους μας, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου, πρέπει να σταματήσουν να βλέπουν αυτήν την έρευνα μέσα από τους παραμορφωτικούς φακούς της πολιτικής και να κατασκευάζουν κομματικούς αντιπερισπασμούς. Αν συνεχίσουμε να υπονομεύουμε το δικό μας κράτος δικαίου, κάνουμε τη δουλειά του Πούτιν» ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο γερουσιαστής από την Αριζόνα.

Ο Μακέιν αναφερόταν στην ομοσπονδιακή έρευνα που διεξάγεται για την ενδεχόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και την πιθανή σύμπραξη του προεκλογική επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα.

Πηγή: www.newsit.gr