Ολυμπιακός: Επιστολή σε Βασιλειάδη. "Να παρέμβει σε ΚΕΔ/ΕΟΚ"


02-02-2018 17:18

Η ΚΑΕ Ολυμπιακός είχε ενημερώσει την περασμένη Τετάρτη στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔ, ότι θα κινηθεί νομικά κατά της Επιτροπής διαιτησίας και της ΕΟΚ. Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν να κάνουν πράξη τα λόγια τους.

Ο Παναγιώτης κι ο Γιώργος Αγγελόπουλος  έστειλαν επιστολή στον Υφυπουργό Αθλητισμού Γεώργιο Βασιλειάδη, τον Αθλητικό Εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Ιούλιο Συναδινό. Η ΚΑΕ Ολυμπιακός  ζητά την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας, προκειμένου να επιστρέψουν οι διαιτητές της Euroleague Σπύρος Γκόντας, Ηλίας Κορομηλάς, Πέτρος Παπαπέτρου και Γιάννης Φούφης στις εγχώριες διοργανώσεις (σ.σ. Stoiximan.gr Basket League, Κύπελλο Ελλάδας), ενώ παράλληλα επιθυμεί τον πειθαρχικό έλεγχο της ΕΟΚ και της ΚΕΔ.

«Από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ, δικαιώθηκε πλήρως η πάγια θέση της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός, καθώς κρίθηκε ως μη νόμιμη η παράλειψη των ΕΟΚ/ΚΕΔ να ορίσουν τους διεθνείς διαιτητές Γκόντα, Παπαπέτρου Φούφη και Κορομηλά στους αγώνες του Πρωταθλήματος Α1 Ανδρών ΕΣΑΚΕ, όπως και τους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας». Την ίδια στιγμή οι ερυθρόλευκοι υποστηρίζουν πως η ΚΕΔ/ΕΟΚ δεν είναι νόμιμη και οι αποφάσεις της είναι άκυρες, «καθόσον, κατά παράβαση των διατάξεων του Ν. 2725/1999, δεν είναι όλα τα μέλη αυτής διεθνείς διαιτητές», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζουν ακόμα ότι “η μη νόμιμη συμπεριφορά των ΕΟΚ/ΚΕΔ θέτει σε άμεσο κίνδυνο τα αγωνιστικά και οικονομικά συμφέροντα της Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός” και γι’αυτό ζήτησαν την άμεση παρέμβαση των κ.κ. Υφυπουργού Αθλητισμού, Αθλητικού Εισαγγελέα και Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού, αλλά και τον πειθαρχικό και ποινικό έλεγχο της μη νόμιμης συμπεριφοράς της ΕΟΚ και των μελών της ΚΕΔ, όπως και τη συμμόρφωσή τους με τις από 19.01.2018 τελεσίδικες αποφάσεις του ΑΣΕΑΔ.

Πηγή: www.newsit.gr