Ντόρα "καρφώνει" Άδωνι για το Σκοπιανό. "Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ".


31-01-2018 16:45

Εσωκομματικές… τριβές στη Νέα Δημοκρατία για το Σκοπιανό! Η Ντόρα Μπακογιάννη, με τοποθετήσεις της, δείχνει να παίρνει αποστάσεις από “γαλάζια” στελέχη που δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, ένα εκ των οποίων είναι φυσικά και ο Άδωνις Γεωργιάδης!

Το Σκοπιανό είναι το θέμα που κάνει… τζιτ τις τελευταίες ημέρες στην πολιτική σκηνή του τόπου. Τόσο στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με τις… διεργασίες στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, όσο και σε αυτό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εκεί όπου η Ντόρα Μπακογιάννη διαφοροποιείται από πολλά στελέχη της ΝΔ, μεταξύ των οποίων και ο ανριπρόεδρος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης!

 «Κι εγώ θα ήθελα να ήμουν η Σίντι Κρόφορντ» λέει η Ντόρα Μπακογιάννη!

Η θέση του Άδωνι Γεωργιάδη για το Σκοπιανό είναι γνωστή. Δεν επιθυμεί τον όρο Μακεδονία στο όνομα που θα συμφωνηθεί για τα Σκόπια. Κι εδώ είναι που έρχεται η διαφοροποίηση της πρώην υπουργού Εξωτερικών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε σε τηλεοπτική εκπομπή του Action24. Εκεί ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο σχετικά με το αν η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση. Αλλά και για το ότι πολλά «γαλάζια» στελέχη δεν θέλουν τον όρο Μακεδονία σε μια σύνθετη ονομασία.

Σε αυτό το σημείο, λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε χωρίς περιστροφές: «Κι εγώ θα επιθυμούσα να είμαι η Σίντι Κρόφορντ! Όχι, σας το λέω ειλικρινά!«. Αμέσως μετά εμφανίστηκε απόλυτη ως προς το ότι η Νέα Δημοκρατία βασίζεται στη συμφωνία του Βουκουρεστίου.

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο

«Δεν είμαι γραφική» λέει επίσης η Μπακογιάννη για το Σκοπιανό!

Ντόρα Μπακογιάννη Σκοπιανό

Παφρέμβαση, όμως, έκανε η πρώην υπουργός της ΝΔ για το Σκοπιανό και στην τηλεόραση του Ant1. Ερωτηθείσα για το… ίδιο θέμα, την άποψη δηλαδή στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία λένε «όχι» σε οποιαδήποτε πρόταση εμπεριέχει τον όρο «Μακεδονία» η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε:

«Εγώ δεν είμαι γραφική, είμαι ένας άνθρωπος που έχω διαπραγματευτεί αυτή την υπόθεση. Το μεγάλο πρόβλημα με τα Σκόπια είναι ο αλυτρωτισμός. Πώς εκφράζεται ο αλυτρωτισμός; Εκφράζεται μέσα και από το όνομα, μέσα από το Σύνταγμα, μέσα από τα σύμβολα, μέσα από την αντίληψη ότι έχουμε μειονότητες εκτός συνόρων. Αυτό είναι ένα πακέτο».

Και στις δύο περιπτώσεις το όνομα του Άδωνι Γεωργιάδη δεν αναφέρθηκε, ωστόσο πρόκειται για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος πολλάκις έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην ύπαρξη του όρου Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων…

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Πηγή: www.newsit.gr