Μητσοτάκης: Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου – Θα αλλάξει το καθεστώς ασύλου


31-01-2018 14:18

Οργισμένη δήλωση για την κατάσταση στα ελληνικά πανεπιστήμια έκανε ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές», είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι πέρασε σήμερα έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αντίκρυσε μια απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Είπε ακόμα ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά.

Όλη η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα πανεπιστήμια

«Περνούσα, σήμερα, μπροστά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο και σταμάτησα για να δω αυτήν την απαράδεκτη εικόνα κατάληψης δημοσίου χώρου από μικροπωλητές. Οι οποίοι, σε πρώτη ευκαιρία, βρίσκουν πάντα καταφύγιο εντός του χώρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου για να αποφύγουν την ενδεχόμενη σύλληψη.

Αυτή δεν είναι εικόνα δημόσιου Πανεπιστημίου. Ούτε μπορεί το άσυλο να καταστρατηγείται, με τέτοιο τρόπο, για να καλύπτει όλου του είδους τις παράνομες, τις έκνομες συμπεριφορές.

Για άλλη μια φορά, θέλω να επαναλάβω την κατηγορηματική μου δέσμευση ότι θα αλλάξει το καθεστώς του ασύλου. Έτσι ώστε να μπορεί η Αστυνομία αυτεπάγγελτα να παρεμβαίνει και εντός του Πανεπιστημίου, όποτε εντοπίζεται οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά.

Το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους φοιτητές, το οφείλουμε στους εργαζόμενους σε όλο το δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Πηγή: www.newsit.gr