"Σκοτωμός" και στην Επιτροπή Διασποράς για το συλλαλητήριο για την Μακεδονία


23-01-2018 18:02

Στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής μεταφέρθηκε η “κόντρα” για το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία. Ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Κυριαζίδης κάλεσε την επιτροπή να καταδικάσει την ελλιπή κάλυψη της συγκέντρωσης από τα ΜΜΕ.

«Θα επιθυμούσα η Επιτροπή να εκφράσει ομόφωνα την δυσαρέσκειά της προς το δημόσιο Κανάλι , την ΕΡΤ 3, που δεν μετάδωσε ζωντανά το συλλαλητήριο της Κυριακής στην Θεσσαλονίκη, ένα γεγονός που θα ήθελαν να ενημερωθούν οι Έλληνες της διασποράς και στο οποίο συμμετείχαν και σύλλογοι απόδημων.

Να εκφράσουμε την αποδοκιμασία γιατί ένα δημόσιο Κανάλι που χρηματοδοτείται από όλους τους Έλληνες, όπως είναι η ΕΡΤ3 ειδικά για να μεταδίδει τα θέματα που αφορούν τη Βόρεια Ελλάδα, αποσιωπήθηκε παρ όλο που αφορούσε ένα παγκόσμιο γεγονός που αφορά και την ομογένεια…» ανέφερε ο κ. Κυριακίδης

Την πρόταση του βουλευτής της ΝΔ Δημήτρη Κυριακίδη, αρχικά δεν θέλησε να την σχολιάσει ούτε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αλλά ούτε και ο εισηγητής του προς συζήτηση θέματος της ημερήσιας διάταξης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος.

Ωστόσο το επανέφερε ο έτερος βουλευτής της ΝΔ Σάββας Αναστασιάδης.

Ένταση με βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Τη συζήτηση “δυναμίτισε” ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς κάτι που προκάλεσε την έντονη αποδοκιμασία των βουλευτών όλων των κομμάτων αλλά και του κ. Τριανταφυλλίδη.

Μετά την ένταση με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, ο πρόεδρος της Επιτροπής, θέλησε να απαντήσει στο αίτημα της ΝΔ λέγοντας πως η ΕΡΤ3, αλλά και η ΕΡΤ εχει διοικητικό συμβούλιο και διοικούσα επιτροπή που υπάγεται στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτική.

Ως εκ τούτου όπως είπε οι βουλευτές έχουν την δυνατότητα να συζητήσουν τέτοια θέμετα καταθέτοντας επίκαιρες Εερωτήσεις.

«Είχατε μάθει να λειτουργείτε με σκοτεινές διαδρομές»

Παράλληλα, ο κ. Τριανταφυλλίδης πήρε το θέμα επί… καθώς ήταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ3.

“Δεν είναι σωστό εμμέσως με τις παρατηρήσεις του οι βουλευτές της ΝΔ να προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εντύπωση ότι υπάρχουν κάποιες διασυνδέσεις ή υπόγειες σκοτεινές διαδρομές, όπως είχατε μάθει να υπάρχουν και να λειτουργούν στο παρελθόν. Η ΕΡΤ λειτουργεί αυτοδύναμα και μπορείτε να καταθέσετε όσες επίκαιρες ερωτήσεις θέλετε στον αρμόδιο υπουργό. Θεωρώ ότι τόσο εγώ όσο και συνάδελφος της ΝΔ Άννα Καραμανλή, όσο και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά από το κόμμα Ποτάμι που όλοι είμαστε όλοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε αναστολή, δεν λειτουργούμε ως αντιποίηση αρχής στον έναν ή άλλο φορέα…»

Οι βουλευτές της ΝΔ αντέδρασαν στις αναφορές αυτές του κ. Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, καταλογίζοντάς του ότι προσπαθεί να μεταφέρει το θέμα παρελκυστικά, σε προσωπικό επίπεδο ενώ η θέση της ΝΔ ήταν να υπάρξει μια έκφραση δυσαρέσκειας για την μη ζωντανή κάλυψη τους συλλαλητηρίου από την ΕΡΤ3 ως Επιτροπή.

“Δεν έχουν μεταδοθεί πολλά συλλαλητήρια ζωντανά”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρολιάκος από την δική του πλευρά, αντέτεινε στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εγώ δεν έχω δει πολλά συλλαλητήρια να μεταδίδονται ζωντανά.

Η ΕΡΤ έκανε αυτό που έπρεπε, έδειξε το θέμα στα δελτία ειδήσεών της» είπε, και πρόσθεσε πως «οι βουλευτές της ΝΔ θα πρέπει να σκεφτούν ότι σήμερα η ΕΡΤ λειτουργεί και δεν έχει το μαύρο που της επέβαλε η δική τους κυβέρνηση, γιατί σήμερα δεν θα μπορούσαν να είχαν ένα τέτοιο αίτημα… έλεος…»

Η συνεδρίαση είχε αρχικά εως αντικείμενο την ακρόαση φορέων σχετικά με τα προβλήματα των αποδήμων της Ίμβρου και της Τενέδου ζήτησε να κάνει μια παρέμβαση.

Πηγή: www.newsit.gr