Σάλος για το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ που χαρακτήρισε…πιθήκους τους Σκοπιανούς και "απείλησε" τον Τσίπρα


23-01-2018 17:17

Στο πειθαρχικό της ΟΝΝΕΔ παραπέμπεται το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ που παρομοίασε τους Σκοπιανούς με πιθήκους, ενώ σε “μήνυμά” του προς τον Τσίπρα μίλησε για κρεμάλες και “εθνοπροδότες.”

Τις προκλητικές δηλώσεις έκανε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ και πρώην πρόεδρος της ΔΑΠ Παντείου Δημήτρης Τρούπος .

Την παραπομπή στο πειθαρχικό της οργάνωσης ανακοίνωσε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Κώστας Δέρβος, ο οποίος σημείωσε πως «εκφράσεις όπως αυτές που χρησιμοποίησε ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης δεν συμβαδίζουν με το ύφος και τις αρχές που διαχρονικά πρεσβεύει η ΟΝΝΕΔ. Ως εκ τούτου, ακολουθώντας τις καταστατικές διαδικασίες, καλείται άμεσα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Οργάνωσης, προκειμένου να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Οι κρεμάλες και τα ρατσιστικά σχόλια δεν έχουν θέση στην ΟΝΝΕΔ. Δεν είμαστε ίδιοι με τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που χωρίς ντροπή προπηλάκιζαν λεκτικά και σωματικά τους πολιτικούς τους αντιπάλους, ανοίγοντας το βόθρο της άνω και της κάτω πλατείας. Το ήθος που έφερε τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην εξουσία πρέπει να ηττηθεί και θα ηττηθεί από εμάς», δήλωσε ο κ. Δέρβος.

Τα tweets που προκάλεσαν την αντίδραση της ΟΝΝΕΔ

Ο ίδιος ο Δημήτρης Τρούπος με νεότερη ανάρτηση ζήτησε συγνώμη.

ΣΥΡΙΖΑ: Να αποπέμψει τον Τρούπο ο Μητσοτάκης

Νωρίτερα το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πολιτική χυδαιότητα. Όπως λέει η Κουμουνδούρου, απειλεί τον πρωθυπουργό και προσβάλλει τον λαό της ΠΓΔΜ. Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρόεδρο της ΝΔ να αποπέμψει το εν λόγω στέλεχος από το κόμμα του.

«Οι ρατσιστικές και φασιστικές διατυπώσεις εναντίον του πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρα, και του γειτονικού λαού της ΠΓΔΜ, που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπεύθυνος Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΟΝΝΕΔ, Δημήτρης Τρούπος, ξεπέρασαν κάθε όριο πολιτικής χυδαιότητας. Το στέλεχος της ΟΝΝΕΔ έφτασε στο σημείο να απειλεί τον Αλ. Τσίπρα με κρεμάλες και να χαρακτηρίσει «πιθήκους» τους πολίτες της ΠΓΔΜ!», αναφέρει το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας δηλώνει ότι αναμένει «από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυρ. Μητσοτάκη, να αποπέμψει τον Δ. Τρούπο από τη νεολαία του κόμματός του».

Πηγή: www.newsit.gr