Συρία: Νεκρός τούρκος στρατιώτης. Συνεχίζεται η πολεμική επιχείρηση του Ερντογάν


23-01-2018 0:23

Ένας Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε στη Συρία. Ήταν το πρώτο θύμα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά την διάρκεια της επιχείρησης με την κωδική ονομασία “κλαδί ελιάς”.

Η τρίτη ημέρα της στρατιωτικής επιχείρησης που εξαπέλυσε η Άγκυρα κατά της κουρδικής πολιτοφυλακής Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) στην επαρχία Αφρίν, στην Συρία, ήταν και η μέρα που απώλεια υπέστη και η τουρκική πλευρά. Την ανακοίνωση για τον θάνατο του τούρκου στρατιώτη έκανε ο τουρκικός στρατός.

Η ανακοίνωση για τον νεκρό στρατιώτη στη Συρία

«Ένας από τους ηρωικούς μας στρατιώτες σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια συγκρούσεων» ενάντια σε Σύρους Κούρδους μαχητές των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG). Την οποία η Άγκυρα θεωρεί «τρομοκρατική οργάνωση», νοτιοανατολικά της τουρκικής συνοριακής πόλης Γκουλμπαμπά, υπογράμμισε ανακοίνωση του τουρκικού στρατού.

click4more

Συρία: Τουλάχιστον 76 νεκροί από τις Τουρκικές επιδρομές – Ανάμεσά τους 22…

Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας εξαπέλυσαν το Σάββατο ευρεία επιχείρηση με κωδικό όνομα «Κλάδος Ελαίας» εναντίον θέσεων της YPG στην περιοχή της Αφρίν.

Πρόκειται για τη δεύτερη στρατιωτική επέμβαση τουρκικών δυνάμεων στη Συρία έπειτα από την έναρξη του πολέμου στη χώρα το 2011. Περίπου 72 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης «Ασπίδα του Ευφράτη», που είχε διεξάγει η Άγκυρα στο διάστημα μεταξύ του Αυγούστου 2016 και Μαρτίου 2017.

Σύμφωνα με σημερινό απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 54 μαχητές (26 Κούρδοι και 19 Σύροι που στηρίζονται από την Άγκυρα), σκοτώθηκαν στις τρεις μέρες μαχών που μαίνονται στη βορειοδυτική Συρία.

O αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ διέψευσε αναφορές για επιθέσεις του τουρκικού στρατού εναντίον άμαχου πληθυσμού στην Αφρίν, υποστηρίζοντας ότι οι αναφορές αυτές δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια «μαύρη προπαγάνδα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ