Συρία: Τουλάχιστον 76 νεκροί από τις Τουρκικές επιδρομές – Ανάμεσά τους 22 άμαχοι


22-01-2018 21:10

Τουλάχιστον 54 Κούρδοι μαχητές αλλά και Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Τουρκία σκοτώθηκαν στις τρεις μέρες μαχών που μαίνονται στη βορειοδυτική Συρία, έπειτα τη στρατιωτική επιχείρηση που εξαπέλυσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στην επαρχία Αφρίν. Σε αυτούς προστίθενται και οι 22 άμαχοι που έχουν χάσει την ζωή τους από την ώρα που ξεκίνησαν οι επιδρομές, ανεβάζοντας τον αριθμό στους 76.

«Οι τουρκικές αεροπορικές επιδρομές και συγκρούσεις έχουν σκοτώσει 26 μαχητές στη κουρδική πλευρά», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Επιπρόσθετα ανέφερε το θάνατο 19 μαχητών από το αντίπαλο στρατόπεδο, ανάμεσά τους Σύροι αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο «υπάρχουν ακόμη 9 πτώματα που δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί».

Από το Σάββατο, 22 άμαχοι έχουν σκοτωθεί από τις επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας και δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς κουρδικών δυνάμεων με στόχο συριακά εδάφη που ελέγχονται από αντάρτες που στηρίζονται από την Άγκυρα, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε το Παρατηρητήριο.

Πηγή: www.newsit.gr