Βάζουν ξανά τις ΗΠΑ… στην πρίζα. Τα βρήκαν Δημοκρατικοί – Ρεπουμπλικανοί


22-01-2018 20:52

Η νέα προσπάθεια απέδωσε καρπούς και όλα δείχνουν πως η αναστολή λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ θα αποτελέσει παρελθόν.

Ήταν μια είδηση που έσκασε σαν «βόμβα». Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί δεν κατάφεραν να τα… βρουν για τον προϋπολογισμό και κάπως έτσι η πρώτη αναστολή του ομοσπονδιακού κράτους των ΗΠΑ μετά το 2013 ήταν γεγονός. Κάτι που σήμαινε στάση πληρωμών, αναγκαστική αργία για εκατοντάδες χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και αστυνομικούς και γενικά ένα κλίμα… παγωμάρας στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Σήμερα, Δευτέρα 22.01.2018, είχε προγραμματιστεί νέα ψηφοφορία σε μα προσπάθεια να αποφευχθεί η παράταση μιας κατάστασης που καθόλου δεν βοηθούσε τη χώρα. Και όπως όλα δείχνουν, η προσπάθεια αυτή αποδίδει καρπούς.

Τα… βρίσκουν στις ΗΠΑ

Οι γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος αποδέχθηκαν έναν προσωρινό συμβιβασμό για τον προϋπολογισμό που θα επιτρέψει να μπει τέλος στη μερική αναστολή της ομοσπονδιακής διοίκησης των ΗΠΑ, ανέφερε σήμερα ο επικεφαλής των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ.

click4more

Πληγωμένες Πολιτείες Αμερικής! Σοκ στις ΗΠΑ του Τραμπ

«Έπειτα από πολλές συζητήσεις, προσφορές και αντιπροσφορές ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικάνων κι εγώ καταλήξαμε σε συμφωνία» επισήμανε ο Σούμερ.

«Θα ψηφίσουμε σήμερα προκειμένου να επαναλειτουργήσει η διοίκηση και να συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε για μια συνολική συμφωνία» για την τύχη των εκατοντάδων χιλιάδων νέων μεταναστών που μπήκαν παράτυπα στις ΗΠΑ, όταν ήταν παιδιά, δήλωσε ο Σούμερ.

Έως σήμερα οι Δημοκρατικοί αρνούνταν να ψηφίσουν υπέρ της προσωρινής παράτασης της χρηματοδότησης χωρίς να τους έχουν δοθεί σαφείς εγγυήσεις για τους λεγόμενους «Ονειροπόλους», προκειμένου να μπορέσουν να παραμείνουν στις ΗΠΑ και να τους αναγνωριστεί νόμιμο καθεστώς.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών αφορά ένα μέτρο που θα εξασφαλίσει προσωρινή χρηματοδότηση για τις δημόσιες υπηρεσίες ως την 8η Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ