"Σκοτωμός" ΝΔ – κυβέρνησης για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη.


21-01-2018 20:34

Νέα κόντρα ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε με αφορμή το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για την Μακεδονία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα. Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ως βαθιά αναξιόπιστο, ευθυνόφοβο και λαϊκιστή πολιτικό.

Ειδικότερα, επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, με αφορμή το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, κατηγορώντας την ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «η εντυπωσιακή συμμετοχή στο συλλαλητήριο αποδεικνύει την ιδιαίτερα μεγάλη ευαισθησία της κοινωνίας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων» και πρόσθεσε: «Σέβομαι και συμμερίζομαι αυτή την ευαισθησία. Ούτε μπορούν τα λίγα ακραία στοιχεία να αλλοιώσουν τον χαρακτήρα αυτής της μεγάλης λαϊκής διαμαρτυρίας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε ότι πρόκειται για «μια διαμαρτυρία που εκφράζει ταυτόχρονα την αγανάκτηση των πολιτών απέναντι σε μια κυβέρνηση που κινείται εν κρυπτώ και που, με τις πράξεις και τις παραλήψεις της, δείχνει ότι είναι ανίκανη να υπηρετήσει τα εθνικά συμφέροντα».

Τζαμακόπουλος: «Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε ότι είναι βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής»

«Ο κ. Μητσοτάκης με τις δηλώσεις του για το σημερινό συλλαλητήριο, απέδειξε ότι είναι ένας βαθιά αναξιόπιστος, ευθυνόφοβος και λαϊκιστής πολιτικός. Ευτυχώς για τη χώρα η κυβέρνηση που θα χειριστεί και αυτό το κρίσιμο θέμα, δεν έχει μάθει μνα φοβάται την ευθύνη όταν είναι να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα», αναφέρει σε σχόλιο του ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

 

Πηγή: www.newsit.gr