Ηράκλειο: Διακρίσεις στην παρανομία – Κλήση για όλους εκτός από το… δημοτικό αυτοκίνητο.


20-01-2018 16:03

Εξοργιστικό περιστατικό στο Ηράκλειο. «Έγραψαν» όλα τα αυτοκίνητα εκτός από αυτό της δημοτικής αστυνομίας.

Όλοι όσοι στάθμευσαν το ΙΧ τους στη λεωφόρο μπροστά από το άγαλμα του Βενιζέλου, στο κέντρο του Ηρακλείου, εκεί όπου υπάρχει χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης, χωρίς την απαραίτητη κάρτα, πήραν την κλήση τους. Το χαρτάκι της κλήσης με το πρόστιμο που επισύρει «κοσμεί» τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων, εκτός από ένα που βρισκόταν ανάμεσα τους. Κι αυτό το ένα όχημα, έφερε κρατικές πινακίδες!

Το όργανο δηλαδή που έκοψε τις κλήσεις, σκέφτηκε μάλλον τη ρήση «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει» και αποφάσισε να κάνει τη διάκριση, προκαλώντας άσχημη εντύπωση στους οδηγούς που βρήκαν το μπιλιετάκι στο δικό τους αυτοκίνητο, αλλά όχι και στο κρατικό.

Παρανομία εις διπλούν

Διπλή η παρατυπία δηλαδή. Αφενός ο κρατικός λειτουργός που οδηγεί το εν λόγω όχημα, θεώρησε ότι οι πορτοκαλί πινακίδες του προσφέρουν ένα είδος ασυλίας όσον αφορά τη στάθμευση και δεν δίστασε να παρκάρει εκεί όπου απαγορεύεται. Από την άλλη, ο δημοτικός αστυνομικός, γιατί όπως όλοι γνωρίζουμε τις κλήσεις στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης η Δημοτική Αστυνομία τις “κόβει”,  εφάρμοσε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας μόνο για τους απλούς δημότες, αφού μοίρασε κλήσεις σε όλους εκτός από το επίμαχο όχημα.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο, το cretapost εντόπισε πολύ εύκολα, μέσω αναρτήσεων στη «Διαύγεια» ότι το συγκεκριμένο ΤΟΥΟΤΑ ανήκει στον Δήμο Μινώα Πεδιάδας και βάσει διαγωνισμού που είχε πραγματοποιηθεί το 2016 για τη συντήρηση των οχημάτων που ανήκουν στον δήμο, το συγκεκριμένο κρατικό αυτοκίνητο ανήκει στον τομέα του διοικητικού – οικονομικού…

πηγή: cretapost

Πηγή: www.newsit.gr