Δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου: Γιατί δεν ήταν μαζί του η «ασφάλεια»


20-01-2018 15:21

Δολοφονία Βασίλη Στεφανάκου: Τους «συνοδούς ασφαλείας» του Βασίλη Στεφανάκου, αναμένεται να καλέσει για κατάθεση η ΕΛ.ΑΣ, για να διαπιστώσει γιατί δεν ήταν μαζί του το μοιραίο βράδυ της Τετάρτης, ενώ συνήθιζαν να τον ακολουθούν σε κάθε βήμα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», οι Αρχές γνωρίζουν ποιος ήταν ο προορισμός του Στεφανάκου την ημέρα που τον εκτέλεσαν, αλλά και όλες τις κινήσεις που έγιναν γύρω από το σπίτι του την μοιραία μέρα, καθώς τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες έχουν περιγράψει λεπτομερώς τις κινήσεις των δραστών, που επιβεβαιώνονται και από το πλούσιο υλικό από κάμερες ασφαλείας.

«Έμπειρο» χαρακτηρίζουν τον δολοφόνο οι Άρχές και βλέπουν ομοιότητες με τις δολοφονίες του Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 αλλά και του μπόντιμπιλντερ Μιχάλη Γιατράκη τον Απρίλιο του 2016, στον Άλιμο. Εξετάζοντας τις κινήσεις και την μεθοδολογία συμπεραίνουν πως είναι άνθρωπος που έχει κάνει ξανά κάτι τέτοιο, ενώ το σχέδιο δράσης ήταν καλά μελετημένο και από καιρό.

Οι ίδιες πηγές τις ποίες επικαλείται η εφημερίδα, σημειώνουν πως τέτοια «συμβόλαια θανάτου» ανάμεσα σε ανθρώπους της νύχτας, που έχουν ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς, έχουν διεθνώς χαμηλά ποσοστά εξιχνίασης, η οποία έρχεται ετεροχρονισμένα μετά από κάποια άλλη εγκληματική πράξη.

Στο μεταξύ, επικεφαλής αξιωματικοί της αστυνομίας ανησυχούν για τυχόν παράπλευρες απώλειες πολιτών από το ενδεχόμενο εκδήλωσης αντιποίνων μετά την δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου. Για αυτό έχουν ενδυναμώσει το δίκτυο πληροφοριών, προκειμένου να αποτρέψουν την εκτέλεση άλλων «συμβολαίων θανάτου», όπως έχει γίνει τουλάχιστον 8 φορές στο πρόσφατο παρελθόν.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το περίστροφο που είχε στη ζώνη του ο Στεφανάκος- το οποίο κατείχε παράνομα- φαίνεται να το έφερε μαζί του εξαιτίας της απουσίας «προσωπικού ασφαλείας», με τους αστυνομικούς να μη αποκλείουν πως αποτελούσε το απειλητικό μέσο για τον εκφοβισμό «κάποιων άλλων».