Πέθανε ο γνωστός σχεδιαστής, Βερνάρδος


18-01-2018 13:40

Ο Βερνάρδος Βερναρδάκης ήταν γνωστός κυρίως για τα νυφικά του που φορέθηκαν από πολλές κυρίες της κοσμικής Θεσσαλονίκης.

Την τελευταία του πνοή άφησε ο γνωστός Θεσσαλονικιός σχεδιαστής μόδας Βερνάρδος Βερναρδάκης από ανακοπή καρδιάς. Ο σχεδιαστής που ήταν γνωστός με το μικρό του όνομα τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούνταν και από καρκίνο.

Γνωστός για τα νυφικά του

Καταξιωμένος στον χώρο της μόδας, έχει συμμετάσχει σε πολλές επιδείξεις με τους πιο γνωστούς σχεδιαστές στην Ελλάδα. Έχει επίσης λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις στην Ευρώπη καθώς και την Αμερική με μεγάλη επιτυχία, αφού εδώ και πολλά χρόνια οι δημιουργίες του εξάγονται σε αρκετές χώρες.

Η εταιρεία ΒΕΡΝΑΡΔΟΣ accessories ιδρύθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 κατασκευάζοντας γυναικεία αξεσουάρ μόδας (μπιζού, καπέλα, γάντια, είδη γάμου κλπ), αλλά ο Βερνάρδος ήταν γνωστός κυρίως για τα νυφικά του που φορέθηκαν από πολλές κυρίες της Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια είχε επιμεληθεί και διακοσμητικά πάρα πολλά καταστήματα της πόλης ενώ ειδικεύονταν στην οργάνωση κοινωνικών γεγονότων.

Στις συλλογές που σχεδίαζε υπήρχαν εκτός από τα νυφικά και πολλά αξεσουάρ και κοσμήματα ενώ θεωρούνταν από τους πιο επιδραστικούς ανθρώπους στην κοσμική ζωή της πόλης. Στο ατελιέ του στη Μητροπόλεως πέρασε όλη η Θεσσαλονίκη της λάμψης, ενώ ο ίδιος υπήρξε από τις επιδραστικές μορφές του nightlife των 80s και 90s.

Πηγή: voria, parallaximag