Νέα βότκα… ταράζει τα νερά της Ρωσίας.


16-01-2018 23:27

Μια νέα βότκα αναμένεται να κάνει δυναμική είσοδοστη ρωσική αγορά, με έναν και μόνο στόχο: Να δικαιολογήσει τη φήμη της Ρωσίας ως… πατρίδα του συγκεκριμένου ποτού!

Η εφημερίδα Izvestia ενημερώνει το ρωσικό… αναγνωστικό κοινό ότι σύντομα στην αγορά των οινοπνευματωδών ποτών θα κάνει την εμφάνιση της μια βότκα μοναδικής ποιότητας. Η οποία θα κατοχυρώσει στην Ρωσία παγκοσμίως τον τίτλο της χώρας που είναι η πατρίδα της βότκας.

Την μοναδική ποιότητα της βότκας αυτής, η οποία το πιθανότερο είναι να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2019, θα την διασφαλίζουν οι νέοι αυστηροί κανόνες παραγωγής της. Μάλιστα οι κρατικοί ειδήμονες επί των προδιαγραφών παρασκευής και των ποιοτικών χαρακτηριστικών της νέας βότκας παρουσίασαν την έκθεση τους με τίτλο «Ρωσική Ποιότητα. Κλασική βότκα. Τεχνικοί όροι». Η ενημέρωση αυτή δόθηκε στην εφημερίδα Izvestia από τον Ρωσικό Οργανισμό Προδιαγραφών (Rostandart),

Από το κείμενο της έκθεσης τους συμπεραίνεται ότι η ιδιαιτερότητα της νέας αυτής βότκας συνίσταται στο ότι θα είναι διαφανής. Χωρίς διάφορα πρόσθετα και ιζήματα και άχρωμη.

Αυτή θα είναι η… premium βότκα

Η νέα βότκα θα πρέπει να έχει απαλή γεύση και το χαρακτηριστικό άρωμα της γνήσιας βότκας. Ο οινοπνευματικός βαθμός του αποστάγματος θα είναι 40%. Χάριν συγκρίσεως, η συνήθης βότκα έχει οινοπνευματικό βαθμό μεταξύ 37,5% και 56%.

«Θέλαμε να δημιουργήσουμε μια πραγματικά ρωσική βότκα, η οποία θα παράγεται μόνο στην Ρωσία. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γίνει, δεδομένου του ότι μερικές χώρες παράγουν τέτοιου είδους οινοπνευματώδη και στις ετικέτες τους γράφους ‘Ρωσική βότκα’» δήλωσαν στην Izvestia οι αρμόδιοι χημικοί που εργάζονται στο εργαστήριο οινοπνευματωδών ποτών του Επιστημονικού Ερευνητικού Ινστιτούτου Τεχνολογίας Τροφίμων και οι οποίοι συμμετείχαν στην δημιουργία των νέων προδιαγραφών παρασκευής της νέας αυτής μοναδικής βότκας.

Πηγή: εφημερίδα Izvestia