Στέλεχος της Χαμάς τραυματίσθηκε από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Σιδώνα


14-01-2018 15:10

Έκρηξη βόμβας προκάλεσε τον τραυματισμό ενός στελέχους της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς σήμερα στη Σιδώνα του Λιβάνου και κατέστρεψε το αυτοκίνητό του την ώρα που επιβιβαζόταν σ" αυτό.

Ο στόχος, ο Μοχάμεντ Χαμντάν, δεν ήταν ευρέως γνωστός στον Λίβανο ως μέλος της Χαμάς. Όμως το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Manar της λιβανικής πολιτικής και στρατιωτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ τον περιέγραψε ως ένα σημαντικό πρόσωπο στην Χαμάς. Ανέφερε πως είχε ρόλο σε ζητήματα ασφαλείας και παρακολουθούνταν από το Ισραήλ.

Ένας ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάταχ στον Λίβανο δήλωσε πως ο Χαμντάν συμμετείχε σε επιχειρήσεις στο Ισραήλ. «Το περιστατικό φέρει τα αποτυπώματα του Ισραήλ», δήλωσε στο Reuters ο Μουνίρ αλ-Μάκνταχ, ο αξιωματούχος της Φάταχ.

Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στο μεσημέρι (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε σε δήλωσή του ο λιβανικός στρατός. Δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν τον τόπο της έκρηξης στη βόρεια περιφέρεια της Σιδώνας, 40 χλμ. νότια της Βηρυτού.

Η έκρηξη κατέστρεψε την ασημένια BMW του Χαμντάν και μια στήλη καπνού υψώθηκε στον ουρανό, όπως φαίνεται στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα λιβανικά τηλεοπτικά κανάλια. Πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά στο όχημα.

Ο Χαμντάν «τραυματίσθηκε ελαφρά» κατά την επίθεση, δήλωσε αξιωματούχος της Χαμάς στη Σιδώνα.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν πως ο άνθρωπος που ήταν στόχος της επίθεσης φαίνεται ότι τραυματίσθηκε στο πόδι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Στη Σιδώνα φιλοξενούνται δύο από τα 12 παλαιστινιακά προσφυγικά στρατόπεδα που υπάρχουν στον Λίβανο.

Πηγή: www.newsit.gr