Τζίμης Πανούσης: «Η προσµονή του θανάτου είναι αυτό που µε απασχολεί»


13-01-2018 20:20

Ο Τζίμης Πανούσης είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι τον απασχολεί ο θάνατος.

Είστε ευχαριστηµένος µε ό,τι κάνετε σήµερα στη ζωή σας;

Όχι, όχι, εγώ είµαι λιγάκι προβληµατικός στον τοµέα αυτό. Έχω, µε την κακή έννοια, το ψώνιο γι’ αυτό που κάνω. Είναι µια δουλειά, σαν να ήµουν φωτογράφος, τσαγκάρης.

∆εν σας δίνει ευχαρίστηση στο τέλος της ηµέρας;

∆ίνει ευχαρίστηση, αλλά οι ευθύνες είναι πολύ περισσότερες και το βάρος αυτού του πράγµατος. Τώρα που ξεκινάω ξανά τις παραστάσεις, είναι σαν να το κάνω για πρώτη φορά και κλείνω 40 χρόνια σε αυτή τη δουλειά. Κι αυτό έχει επιπτώσεις στην υγεία µου. Τα παίρνω όλα τόσο σοβαρά και πρέπει να το αλλάξω λίγο. Θέλω κάποια βοήθεια εκεί. Από τον πνευµατικό µου, τον ψυχοθεραπευτή µου; Θα δω.

Τι έχετε κερδίσει µεγαλώνοντας και τι έχετε χάσει;

∆ύσκολες ερωτήσεις αυτές. Τίποτα δεν κερδίζεις ή τίποτα δεν χάνεις. Μια πάλη γίνεται. Την αθανασία µόνο έχω κερδίσει µε τα παιδιά µου. Αυτό είναι µια ανακούφιση, γιατί η προσµονή του θανάτου είναι αυτό που µε απασχολεί, αλλά πάντα µε χιούµορ. Αλλά τώρα τελευταία προσπαθούν να µας στερήσουν και το γέλιο, να είναι τόσο τακτοποιηµένα. Αυτός ο πολιτικός ορθολογισµός, αυτή η οµοιοµορφία είναι φασισµός. Όλοι κάνουν τα ίδια, όλοι έχουν τα ίδια κινητά. Αυτός ο φασισµός θα βρει την ολοκλήρωσή του µε αίµα κι από εκεί θα προχωρήσουµε, θα έρθει η κάθαρση. Και δεν τα λέω µόνο εγώ, τα λένε και οι συνάδελφοί µου, φυσιοδίφες, προφήτες… Παρακολουθώ και την άλλη πλευρά, τη µεταφυσική.

Πηγή: relanews

Τζίμης Πανούσης: «Η προσµονή του θανάτου είναι αυτό που µε απασχολεί»

Τζίμης Πανούσης: «Η προσµονή του θανάτου είναι αυτό που µε απασχολεί»