Ακύρωσε το ταξίδι του στο Λονδίνο ο Τραμπ.


12-01-2018 8:35

Όλοι και κυρίως ο ίδιος περίμενε πως και πως τη στιγμή που θα επισκεπτόταν ως πρόεδρος το Λονδίνο. Πως θα γινόταν δεκτός στο παλάτι του Μπάκιγχαμ από τη βασίλισσα Ελισάβετ. Όταν εκείνη ουσιαστικά του έριξε… πόρτα, η ιδέα του ταξιδιού στη Βρετανία ξεθώριασε. Και τελικά, ο Ντόναλντ Τραμπ ακύρωσε την πολυαναμενόμενη επίσκεψη.

Λίγες ώρες αφού είδαν το φως της δημοσιότητας τα ντροπιαστικά του σχόλια για τους «μετανάστες από χώρες του κ…», ο Ντόναλντ Τραμπ (φυσικά μέσω twitter) επιβεβαίωσε δημοσιεύματα πως δεν θα ταξιδέψει στο Λονδίνο. Γιατί; Γιατί… δεν συμπαθεί τον Ομπάμα και δεν συμφωνεί με τις αποφάσεις της κυβέρνησης του.

Τρικυμία εν κρανίω είπατε; Για τον Τραμπ μιλάμε!

Άφησε τη… Μέι στα κρύα του λουτρού

Αν και δεν είχε ανακοινωθεί επίσημα, όλοι (και ειδικά η Τερέζα Μέι) περίμεναν πως ο Τραμπ θα επισκεπτόταν το Λονδίνο στις 26 και 27 Φεβρουαρίου. Η Βρετανίδα πρωθυπουργός ήταν η πρώτη ηγέτης που επισκέφτηκε τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο απ’ όταν ορκίστηκε.

Οι δυο τους είχαν συμφωνήσει πως ο Αμερικανός πρόεδρος θα ανταπέδιδε την επίσκεψη. Και μάλλον περίμενε μεγαλεία ανάλογα με εκείνα του… Τζον Κένεντι: δεξίωση στο Μπάκιγχαμ, δείπνο από τη Βασίλισσα.

Αλλά η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν φάνηκε να έχει καμία τέτοια πρόθεση. Και από «επίσημη» επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου υπήρξε η… «υποβάθμιση» σε «επίσκεψη εργασίας» για να εγκαινιαστεί η νέα αμερικανική πρεσβεία στο Λονδίνο.

Τραμπ: Δεν πάω πουθενά!

Με ένα tweet, ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ακύρωση του ταξιδιού του στη Βρετανία. Και ποιος φταίει γι’ αυτό; Ο Ομπάμα φυσικά!

«Ο λόγος που ακύρωσα το ταξίδι μου στο Λονδίνο είναι πως δεν είμαι μεγάλος θαυμαστής της κυβέρνησης Ομπάμα που πούλησε ίσως την καλύτερη και στην πιο καλή τοποθεσία πρεσβεία στο Λονδίνο για «ψίχουλα», μόνο για να χτίσει μια ολοκαίνουργια σε μια τοποθεσία εκτός έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Κακή συμφωνία. Ήθελαν να κόψω εγώ την κορδέλα. ΌΧΙ» έγραψε.

Γιατί, πραγματικά, έκανε πίσω ο Τραμπ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήθελε μεγαλεία στο Λονδίνο. Αλλά η απουσία βασιλικής εμπλοκής στην επίσκεψή του τον αποθάρρυνε. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτός ο λόγος.

Ήταν δεδομένο και διαδεδομένο ότι η παρουσία του στο Λονδίνο θα προκαλούσε αντιδράσεις. Και διαδηλώσεις. Και αυτό τον είχε «τρομάξει». Πριν από καιρό, άλλωστε, φέρεται να είχε πει στη Μέι πως δεν ήθελε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη μέχρι η βρετανική κοινή γνώμη να τη στηρίζει.

Αλλά και ο ίδιος δεν έκανε τίποτα για να… βοηθήσει σε αυτό. Μάλλον το αντίθετο.

Και κάπως έτσι, ένα ταξίδι για το οποίο ελέχθησαν πολλά και πολλοί το περίμεναν, ακυρώθηκε.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Πηγή: www.newsit.gr