Κατάθεση "καταπέλτης" της Λιάνας Κανέλλη για Χρυσή Αυγή – "Η επίθεση Κασιδιάρη ήταν προαποφασισμένη"


11-01-2018 17:13

Κατάθεση-καταπέλτη έδωσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής κάνοντας λόγο για “ναζί” και “εγκληματική οργάνωση”.

Η κυρία Κανέλλη αναφέρθηκε τόσο στην επίθεση που είχαν δεχθεί συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και στην επίθεση που δέχθηκε η ίδια από τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη κατά την διάρκεια εκπομπής, όσο και σε άλλες ενέργειες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία.

Η βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της και στην επίθεση που δέχθηκε η ίδια από τον Ηλία Κασιδιάρη κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής, επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι ήταν προαποφασισμένη. Τόνισε μάλιστα ότι “ θέλω να επισημάνω πως ο Κασιδιάρης δεν αθωώθηκε. Δεν έκανα εγώ μήνυση γιατί το αντιμετώπισα πολιτικά.” Η μάρτυρας περιέγραψε τα τέσσερα χτυπήματα που δέχθηκε από τον κατηγορούμενο βουλευτή και τόνισε πως “ήταν μία βαριά επίθεση”.

Όπως κατέθεσε η μάρτυρας: «Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη. Λέει ο αρχηγός “θα τους κυνηγήσουμε” και έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει μέσα στο στούντιο. Ο Κασιδιάρης ήταν ο ευνοούμενος του αρχηγού. Πιστεύω πως είχε σχεδιαστεί αρχικά κατά της Ρένας Δούρου. Εγώ αντέδρασα. Το έχουν κάνει και ομοϊδεάτες τους αυτό, στο εξωτερικό στην τηλεόραση«.

Η επίθεση σε μέλη του ΠΑΜΕ

Όσον αφορά στην επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ η κυρία Κανέλλη επισήμανε ότι ήταν δολοφονική και είχε γίνει με στόχο να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη και να μην μπαίνουν στα συνδικαλιστικά Σωματεία. “Επεδίωκαν να μην πολλαπλασιαστεί η ισχύς όσων αντιστέκονταν στην διάλυση της Ζώνης”, είπε η μάρτυρας.

Και συνέχισε λέγοντας: “Είμαι από το 2000 στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους. Εκφράζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους εργολάβους και τους υπεργολάβους, τον εκβιασμό στα μεροκάματα.”.Αναφερόμενη στον δράστη της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα Γιώργο Ρουπακιά, η κ. Κανέλλη κατέθεσε ότι “δεν ήταν περαστικός, αλλά εκπαιδευμένος σφαγέας ,μαχαιροβγάλτης. Είμαι 64 ετών. Δεν ξέρω μαχαιροβγάλτες να σκοτώνουν τυχαία”. Μάλιστα η βουλευτής υπογράμμισε πως αν ίσχυε ότι το έγκλημα “έγινε για οπαδικούς λόγους” τότε τον Φύσσα “θα τον είχαν “φάει” στις κερκίδες.

Φωτογραφία Eurokinissi

Η ανάληψη «πολιτικής ευθύνης»

Επίσης στο πλαίσιο της κατάθεσης της η κυρία Κανέλλη σχολίασε και τη δήλωση του κατηγορούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής περί ανάληψης “πολιτικής ευθύνης” για την δολοφονία του μουσικού, η μάρτυρας τόνισε πως ο κ. Μιχαλολιάκος “το έκανε γιατί δεν είχε περιθώρια να ισχυρίζεται ότι δεν ξέρει καθώς υπήρχε αντίδραση. Θα υπονόμευε την αρχηγική του θέση. Πολιτική ευθύνη σημαίνει: “Μην τολμήσετε να αλλάξετε ιδέες επειδή “πιάστηκε” ο Ρουπακιάς. Συνεχίστε την γραμμή που ξέρετε”. Χαρακτηριστικό του φασισμού είναι η δειλία. Η εξόντωση των Εβραίων στο Άουσβιτς και μετά η άρνηση όσων έγιναν. Η δήλωση Μιχαλολιάκου δείχνει ότι θα στείλει στον Καιάδα όποιον κι αν είναι, αρκεί να μείνει αλώβητος ο Αρχηγός. Δεν πάτησε κανένα κουμπί με τα χεράκια του ο Χίτλερ στο Άουσβιτς”.

Σε κάθε περίπτωση η βουλευτής του ΚΚΕ ξεκαθάρισε πως «είναι Ναζί , είναι “όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας”. Είναι ρατσιστές. Είναι εγκληματική οργάνωση και έτσι λειτουργούν και στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους από αυτούς. Χρησιμοποιούν βίαια τον κοινοβουλευτισμό, τον εκμεταλλεύονται”.

Στην δίκη άρχισε να καταθέτει και ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης ο οποίος αναφερόμενος στην επίθεση κατά συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα έκανε λόγο για ενέδρα που είχε στόχο τον θάνατο. Ο βουλευτής αναφερόμενος στην παρουσία της Χρυσής Αυγής στην περιοχή υποστήριξε ότι “είχε αναπτύξει δραστηριότητα κατά των μεταναστών , δίπλα στην εργοδοσία, με την μορφή “μπράβου”. Ήθελαν να τρομοκρατήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί είχαν ανοίξει τότε γραφεία ευρέσεως εργασίας με χαμηλότερα μεροκάματα”.

Πηγή: www.newsit.gr