Τηλεοπτικές άδειες: Κατατίθενται οι αιτήσεις – Σήμερα λήγει η προθεσμία


11-01-2018 12:20

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις τηλεοπτικές άδειες. Σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης των αιτήσεων, στις 15:00 τελειώνει η προθεσμία.

Νωρίς το πρωί της Πέμπτης (11.01.2018), το Star έγινε ο δεύτερος τηλεοπτικός σταθμός που κατέθεσε τον φάκελό του. Το κουτί του για την ακρίβεια ώστε να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο γενικός διευθυντής του Star Κάρολος Αλκαλάι ήταν εκείνος που βρέθηκε στα γραφεία του ΕΣΡ για να καταθέσει το φάκελο με την αίτηση. Είναι το δεύτερο κανάλι, μετά τον ΣΚΑΪ που έχει ήδη καταθέσει εδώ και δύο μέρες τον φάκελο υποψηφιότητάς του.

«Τσέκαραν τα χαρτιά, πήραν το κουτί» είπε στους δημοσιογράφους ο . Αλκαλάι. Η αποσφράγιση, είπε, θα γίνει τη Δευτέρα (15.01.2018).

ΕΣΡ γεμάτο… αστυνομία και «επιτροπή»… υποδοχής

Στα γραφεία του ΕΣΡ, τα οποία από χθες (10.01.2018) φυλάσσονται από ισχυρή ομάδα αστυνομικών δυνάμεων, οι επτά ομάδες υποδοχής είναι έτοιμες να παραλάβουν τους φακέλους των υποψηφίων ενδιαφερομένων για μια τηλεοπτική άδεια.

Λήγει η προθεσμία για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 15:00 λήγει η προθεσμία κατάθεσης των φακέλων για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Όσα κανάλια δεν υποβάλλουν αίτηση, τέλη Φεβρουαρίου θα σταματήσουν να εκπέμπουν.

Σύμφωνα με ενημέρωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ, η λίστα των υποψηφίων που θα διεκδικήσουν τις τηλεοπτικές άδειες θα δημοσιοποιηθεί νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Στα γραφεία του ΕΣΡ βρίσκονται επτά ομάδες υποδοχής, οι οποίες θα απαρτίζονται από έναν νομικό και έναν οικονομολόγο, που θα παραλαμβάνουν τους φακέλους και θα κάνουν έναν πρώτο έλεγχο μέχρι την αποσφράγισή τους – διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει την Παρασκευή και ενδέχεται να φτάσει μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη.

Μέχρι και 3 μήνες ο έλεγχος των φακέλων

Ο ενδελεχής έλεγχος των φακέλων (οικονομικά στοιχεία κλπ) θα πάρει από 1,5 έως 3 μήνες. Ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ τόνισε ότι μετά τις 15:00 την Πέμπτη, καμία αίτηση δεν θα γίνει αποδεκτή.

Κατά τη διαδικασία της αποσφράγισης των φακέλων στα γραφεία του ΕΣΡ, παρόντες θα είναι όλοι οι εκπρόσωποι των ενδιαφερόμενων για μια τηλεοπτική άδεια. Η αποσφράγιση θα ξεκινήσει με τη σειρά που θα έχουν κατατεθεί οι φάκελοι ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν περιθώριο 10 ημερών για να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Μορώνης, βάσει του νόμου, η προθεσμία για τα κανάλια που εκπέμπουν χωρίς άδεια λήγει τέλος Φεβρουαρίου. Τυπικά αυτό συνεπάγεται ότι όποιο κανάλι δεν συμμετέχει στον διαγωνισμό στα τέλη Φεβρουαρίου και μετά από απόφαση της Ολομέλειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, θα πρέπει να διακόψει την εκπομπή του.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Πηγή: www.newsit.gr