Μπακογιάννη: Η "διγλωσσία" του ΣΥΡΙΖΑ μπλοκάρει επενδύσεις


10-01-2018 20:54

Για αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας που δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές της δυνατότητες έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε επίσης ότι η χώρα έχει χάσει επενδύσεις εξαιτίας της “διγλωσσίας” του ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΣΕΕ, για την παρουσίαση της Ετήσιας Έκθεσης Ελληνικού Εμπορίου 2017, η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως «τα στοιχεία του 2017 δείχνουν ότι η οικονομία διεκδικεί να επιστρέψει εκεί όπου βρισκόταν το 2014. Δηλαδή, χάθηκαν 3 ολόκληρα χρόνια. Δειλά βγαίνουμε από την ύφεση της τελευταίας διετίας, όμως με επίδοση αναιμική, που δεν αντιστοιχεί στις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας. Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να υπερβεί οριακά το 1%, παρά τις προβλέψεις της κυβέρνησης για 2,7%».

Η κ. Μπακογιάννη παρουσίασε τις θέσεις της ΝΔ, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται 100 δισ. ευρώ επενδύσεις, φορολογική «επανάσταση» και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών – και υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν πιστεύει σε μια κοινωνία επιδοματούχων, ούτε στα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα που στραγγίζουν την αγορά.

Μιλώντας για την επιχειρηματικότητα, η τομεάρχης της ΝΔ, είπε ότι είναι αναγκαία η δημιουργία ενός πραγματικά φιλικού κλίματος για τις επιχειρήσεις. «Αυτό δεν γίνεται με λόγια, αλλά με πράξεις. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να μπλοκάρονται επενδύσεις εξαιτίας της κυβερνητικής διγλωσσίας. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή, διότι δεν αντέχει να χάσει και άλλο χρόνο. Χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας, χρειάζεται να πιστέψουμε στους Έλληνες επιχειρηματίες, να δώσουμε έμφαση στους μικρομεσαίους και να αξιοποιήσουμε τα ευρωπαϊκά αναπτυξιακά προγράμματα που βαλτώνουν» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη και κατέληξε σημειώνοντας ότι «η ΝΔ βλέπει την Ελλάδα με αισιοδοξία, όπως αξίζει στη χώρα και στους Έλληνες».

Πηγή: www.newsit.gr