Η Kodak φτιάχνει το δικό της… "Bitcoin"


10-01-2018 11:16

Επεκτείνεται η μανία με την τεχνολογία blockchain και τα κρυπτονομίσματα που δημιουργούνται χάρη σε αυτήν. Ακόμα και η Kodak μπαίνει στο “παιχνίδι”.

Η Kodak ανακοίνωσε, στο πλαίσιο της έκθεσης τεχνολογίας CES 2018 στο Λας Βέγκας, ότι θα δημιουργήσει το δικό της κρυπτονόμισμα, σε συνεργασία με τη βρετανική WENN Digital.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση, οι μετοχές της Eastman Kodak πήραν τα πάνω τους στο αμερικανικό χρηματιστήριο, εμφανίζοντας αύξηση έως 120%, καθώς οι επενδυτές είδαν μάλλον με καλό μάτι την πρωτοβουλία της εταιρείας.

Για χάρη των φωτογράφων

Η νέα πλατφόρμα blockchain και το αντίστοιχο κρυπτονόμισμα με την ονομασία KodakCoin, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Reuters, θα αξιοποιηθεί για να καταγράφονται τα δικαιώματα που έχουν οι φωτογράφοι πάνω στις φωτογραφίες τους και να αποζημιώνονται άμεσα γι’ αυτά.

Το κρυπτονόμισμα θα ενσωματωθεί στην πλατφόρμα KodakOne για τους φωτογράφους, που ήδη έχει δημιουργήσει η εταιρεία, με στόχο να παρακολουθεί και να προστατεύει τα δικαιώματα διανοητικής ιδιοκτησίας τους (copyright).

Το νέο κρυπτονόμιοσμα θα κάνει το «ντεμπούτο» του στις 31 Ιανουαρίου.

H εταιρεία σχεδιάζει επίσης, σε συνεργασία με τη Spotlite, να εγκαταστήσει στα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη μια σειρά μηχανημάτων για «εξόρυξη» του γνωστότερου κρυπτονομίσματος Bitcoin, στο πλαίσιο του προγράμματος Kodak KashMiner.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές διεθνώς, ακόμη κι αν το Bitcoin αποδειχθεί «φούσκα», η τεχνολογία blockchain θα έχει λαμπρό μέλλον.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ